Nå holder det

Uttalelse i forbindelse med tribunebråk i Drammen

Tekst: Klansstyret


Vi i Klanen har lenge samarbeida med ultrasgrupperinger utafor Klanen. Klanen er en varm tilhenger av ultraskultur og ønsker mer flagging, blussing, hopping og trøkk. Det jobber vi med kontinuerlig. Klanen ønsker å være en samlende kraft i Vålerengamiljøet.

Samtidig jobber vi med å få folk til å forstå at ultras ikke er det samme som rasshøl. Eller kanskje viktigere: de man omtaler under samlebetegnelsen «Alternative Enga» består av masse bra folk med bra innstilling til å skape tribuneliv og noen få brønnpissere. Og akkurat som i kommentarfeltet i avisene, er det brønnpisserne som tar mest plass, som synes best og som saboterer for resten.

Vi kommer til å fortsette å jobbe for at våre ultras har best mulig arbeidsforhold på tribunen. Dette er en viktig del av vårt eksistensgrunnlag. Sang, tur og tifo.

MEN: Fra og med i dag er vi ferdige med å jobbe for at andre skal se nyansene i svingen. Den viktigste grunnen til dette, er at vi ikke lenger ser dem sjæl. De som ønsker splid, aggro mot egne supportere, trusler om juling og generelt dårlig samarbeidsklima viser nå at det er dem som bestemmer. Det er jævlig synd med tanke på hva f.eks. Ikaros en gang var og muligens også fortsatt er . Kanskje er dere mange der borte som ønsker godt samarbeid og best mulig klima alle supportergrupper i mellom, men vi ser dere ikke lenger. Dere bestemmer ikke, og dere er i praksis med på å backe brønnpisserne.

Hvis du leser dette og blir forbanna fordi du føler at vi maler med for brei pensel. At du som konstruktiv bidragsyter til supporterkulturen urettmessig blir beskyldt for å være «dem», bør du gå i deg sjæl. Alternative Enga har vist at dem ikke klarer å ha en indrejustis som funker. Da er det to valg:

  1. Få på plass en indrejustis som hindrer kasting av bluss, trusler mot egne supportere og pælmer nazister av tribunen.
  2. Ta noen skritt til siden. Trekk deg unna. Vis forskjellen. Ikke la deg dominere av brønnpisserne. Bidra gjerne i Klanen, eller sammen med Klanen, men ikke som en del av et miljø du ikke har kontroll på.

Hvis ikke du er villig til dette, er det heller ikke noe problem for deg at du blir sett på som «dem». Da må du finne deg i å bli putta i en urettferdig bås. Du har nemlig selv valgt det.

TL;DR: Denne uttalelsen er et oppgitt og irritert «nå holder det». Klanen vil fortsette å jobbe for å samle supportere til støtte for Enga, men nytt av året er at enkelte dessverre har utdefinert seg sjøl fra samarbeidet.

Comments are closed.