Overblikket: Vi vil, vi vil – men får det ikke til

Kampen mot Frisk Asker torsdag aften ble en orgie i sløste sjanser og hodeløs forsvarsspill. Sånt kan det ikke bli seier av og vi lurer på hvor motivasjonen egentlig ligger.

Frisk Asker gjennomførte kampen akkurat som forventet, de spilte defensivt, la seg bakpå altså, og ventet på sjanser til å kontre. Frisk Asker hadde så og si ikke noe spill i Vålerengas sone, kanksje med unntak av på noen utvisninger og et og annet bytt. Og Frisk Asker var dødelig effektive når de først kom seg opp.

Gang på gang glapp Vålerengas makeringer, og Askerne fikk stå rolig og fredelig inne foran mål med en utspilt Steffen Søberg som vitne til at man nesten andektig puttet gummiskiva i mål. Gang på gang skjedde akkurat dette.

Hva i all verden er det vålerenga tenker med i sånne situasjoner hvor motspiller får stå i fred på den måten? Vi mener det er slurv. Slurv fra ende til annen. Og det er lureri fra Frisk Asker sin side, legalt lureri. De virket påtatt sløve i egen sone, for så når de kom over i Vålerengas – ja da var de sylskarpe og lette på føttene.

Mens Vålerenga slurvet.

Og hva med offensivt da? Jo, det samme der. Slurv, slurv, slurv. Slurv og fanteri. Gnag på gang misset Vålerenga på åpent mål, og gang på gang manglet det en mann foran mål. Eneste gang det skjedde at vi hadde en mann foran mål var vel da Martin Lauvmann Ylven styrte inn Morten Asks skudd.

Vi må ha en mann foran mål! Og kanskje burde Espen Knutsen beordre to mann inn der, så kanskje blir den ene stående? Og vi må skyte mer slik at han foran mål kan irritere nok, eller styre pucker nok. Hvor vanskelig kan det være da?

Veldig vanskelig i Vålerenga i hvert fall…

Vi iler til og forteller at selve innsatsen til Vålerenga var ok. Ok, ikke mer enn det. Bare ok. Man gikk på skøyter, og man jagde enhver situasjon og puck. Men det holdt altså ikke, det er ikke der det kniper.

Og på stillingen 3-5 og bare et par minutter igjen på klokka – hvorfor tar ikke Espen Knutsen ut Steffen Søberg og setter på en ekstra angriper? Det er da ingen som helst forskjell på å tape 5-3 eller 6-3. Målforskjell er en vits i ishockey, det vet alle. Vår mening er at det var en gedigen taktisk bommert, seks utespillere kunne fort ha utgjort den lille forskjellen.

Vålerenga begynner nå nærme seg bunnen av tabellen. Få poeng bak oss lurer Manglerud Star, Lillehammer og Stjernen. Vålerenga har Sparta borte i neste kamp, lørdag førstkommende. Så venter Manglerud Star hjemme i Jordal Amfi om en snau uke. Og så Lillehammer borte.

Grøss.

Nok sagt.

God natt slurv, måtte du forsvinne som dugg for solen…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.