Før Haugesund borte

Det ble endelig en opptur sist da Sarpsborg 08 ble sendt hjem som slakt. Nå venter en langt tøffere oppgave, på en arena vi aldri har vunnet, nemlig i Haugesund.

Tekst: JonasA // foto: arkiv


Bare så det er sagt er det ingen grunn til å frykte Haugesund som lag. Men det er noe med Haugesund som gjør at jeg gruer meg til denne kampen. Undertegnede har aldri hatt en ordentlig opptur i «byen» og det har mest sannsynlig ikke du heller, hvert fall ikke på fotballbanen.

Vi fikk dog en liten opptur i fjor da Kjartansson utlignet på overtid og vi fikk med oss ett poeng hjem. Etter det har vi slått de enkelt to ganger på Ullevaal. Derfor er det liten tvil om hvem som bør komme til denne kampen med mest selvtillit.

Mange vil nok etterlyse håp om 4. plass og E-cup etter forrige helgs runde. Likevel ber jeg deg vennligst se på Odds resterende program. Ja, de har oss på Ullevaal. Samtdig har de også et lag som har så godt som rykket ned og Lillestrøm hjemme i siste. Du kan bare glemme at Lillestrøm, som ikke har noe som helst å spille for, hjeper oss til Europa. Såpass kjenner vi våre rivaler.

Inntil det motsatte er bevist tror vi derfor ikke på E-cup neste år. Så tenker du sikkert: tenk om bare ikke Håkon Opdal hadde scoret fra midtbanen, også videre, også videre. Dette har vi hatt i våre egne hender hele veien, men vi har ikke tatt vare på sjansene vi har fått. Vi har rett og slett surra det bort. Nå er det fortsatt en liten mulighet, men sjansen er svært liten. Vi må ha hjelp av ligaens dårligste lag eller vår erkerival. Det sier sitt.

Samtidig må vi vinne resten av våre kamper, blant annet mot Haugesund borte som vi aldri har klart før. I tillegg til Odd og Godset i Drammen. Veien er bratt. Det er rett og slett for mye som må klaffe.

Men at vi skal kunne slå Haugesund borte har vi troa på. Haugesund er et dårligere lag enn oss, uten tvil. De har heller ingenting å spille for og det er generelt litt kaos i klubben etter at Grindhaug ga seg. I tillegg til dette har de kun vunnet én av sine siste åtte hjemmekamper. De har to gode spisser i Gytkjær og Diedhiou som har scoret ni hver, men utenom det er det ikke så mye å skrive hjem om.

Vi slo de 2-0 hjemme på Ullevaal. Da scoret Brown begge. Han gjorde det også bra i Bodø i forrige bortekamp. Omarsson scoret mot Sarpsborg sist. Det er derfor helt umulig for meg å si hvem av dem som prioriteres på topp. Kanskje begge får plass? Neppe.  Moa er dessverre ikke med nå heller, og jeg tror vi må vente til neste sesong før vi kan regne med bidrag fra den kanten. Vi gratulerer forøvrig vår østkantramp med 30-årsdagen fredag. Ellers dropper jeg videre tips om hvem som starter, da dette stort sett fører til skivebom.

Nå går snart bussen til Haugesund, så det er på tide å avslutte. Jeg har troa på seier, og kan nesten garantere tre poeng hvis vi gjør en bortekamp som vi gjorde mot Glimt sist. Men vi vet aldri med vårt kjære Vål’enga, så det å spå resultater har jeg gitt opp.

Bortefølge i Haugesund blir bra og vi lover å gjøre vårt for at tre poeng blir med hjem.

Heia VIF!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.