Før Mjøndalen borte

Da var det klart for fotball igjen. Mjøndalen borte er en kamp som skal vinnes, men nå er vi inne i en så blytung periode at det er vanskelig å forvente noe annet enn en ny nedtur.

Tekst: JonasA // foto: Line Svalastog


Vi gleder jo oss alltid til kamp, men med tapet sist røyk muligheten til medalje og sesongens mål har gått i grøfta. Kampen om 4. plassen, som mest sannsynlig gir E-cup, er ikke helt kjørt enda og sånn sett er fortsatt mulighetene for å redde sesongen der. Det er bare det at da må det vinnes kamper igjen, mange kamper.

Det skal sies at det var bedring mot Viking sist, men når man slipper inn fire hjemme fortjener man ikke poeng. Samma om det er litt uflaks inne i bilde eller ikke, det er rett og slett ikke godt nok i en så viktig kamp. På toppen av det måtte Moa ut med skade etter at han endelig hadde kommet i gang. Alt i alt var det nok en bekmørk kveld på Ullevaal.

Nå er det altså lille Mjøndalen som står for tur. Laget som har prøvd å sjarmere seg inne i hjertet på hele fotball-Norge, og som uke etter uke snakker seg selv ned. Det er kanskje ikke så rart at de snakker seg ned med tanke på at de kun har vunnet én kamp siden mai, men litt lei de brune er det lov å være nå.

Det som venter oss i en av landets aller mørkeste bakgårder av et sted på søndag er mer innsats enn kvalitet. For det er dem gode på der borte nemlig. De gir alltid 100% og gir seg ikke før dommeren blåser for siste gang. Og selv om det skal være klasseforskjell på papiret, så kommer det et lag fra hovedstaden uten selvtillit som skal opp mot et lag som kjemper for livet. Det er skummelt nok det.

Hadde du spurt meg for et par måneder siden hva jeg tror om den kampen her, så hadde jeg sagt at det var en bankers borteseier. Det sier jeg ikke nå. Likevel tror jeg på seier, mest på grunn av at motstanden er såpass svak.

Men som allerede nevnt blir det altså uten Moa. At han blir ute noen uker nå er jeg redd betyr at vi ikke kan forvente så mye mer av østkantrampen denne sesongen. Det meste tyder vel på at Brown nå igjen må ta ansvar på spissplass de neste ukene.

Ellers må jeg innrømme at jeg håper Stengel er tilbake fra start nå og at Melker kan få seg en liten tur innom benken. Det blir helt sikkert flere endringer, noe det pleier å bli når Rekdal er desperat etter seier og det å komme seg ut av en dårlig periode.

Innsats slår ofte kvalitet. Stiller våre menn opp med innsats på nivå med de brunkleddes, så blir dette borteseier. Så enkelt er det.

Vål’enga skal innta bygd og nå skal vi faen meg vinne igjen. På tribunen møter vi et postnummer. Mer er det derfor ikke å si om hvordan det kommer til å gå.

Blø for Enga!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.