Før Rosenborg borte

Seier sist og klar for toppkamp på Lerkendal mot den sannsynlige serievinner. Årets vanskeligste kamp står for tur, men vi stiller mannsterke opp for å jekke i overkant selvgode trøndere ned på jorda.

Tekst: JonasA// foto: Grydis


Det er ikke så mye å si om kampen forrige fredag. Vi gjorde akkurat nok til å ta med oss de nødvendige tre poengene og ligger fortsatt på medaljeplass. Likevel er det ingen tvil om at kampen som møter oss på søndag blir langt verre og at vi må opp i nivå for å få med oss noe derfra.

Dog har vi vært solide borte i år hvis vi ser bort fra kampen på Nadderud. Det er ikke umulig å slå Rosenborg som har spilt flere kamper i uka den siste måneden. Samtidig har de en ellevill flyt om dagen og vinner stort sett alt de stiller opp i, så vi må nok gjøre vår beste kamp for sesongen hvis vi skal ta poeng.

Det har vi også gode muligheter til å gjøre med tanke på at laget er forsterka med to gode svensker og Moa de siste ukene. Nå er også Fredheim Holm og Lindkvist tilbake for fullt, så troppen vi stiller er så og si toppet. Unntaket er Stengel som er ute med karantene.

Så blir det spennende å se hvem som starter. Både Melker og Lundström virker selvskrevne, mens Moa mest sannsynlig starter på benken. Ellers har media laget en sak ut av at Zahid ser ut til å benkes. Noe overraskende for meg etter at han scoret sist, men ser man på formen hans ellers er det ingenting å si på at han får seg en vekker med en tur på benken. Jeg håper også Omarsson spiller fra start, da jeg tror dette er en perfekt kamp for han.

Disse skal opp mot et laget som både har scoret soleklart flest og sluppet inn færrest i ligaen. Og det på Lerkendal, der vi vet på forhånd at dommeren er i mot oss.

Men kan vi ikke være så snill å vinne denne kampen? Den kvalme gjengen fra Trøndelag er høyere på seg selv enn noengang, noe som er en god prestasjon i seg selv. De tror de bare skal hente tre nye poeng og sende oss hjem som slakt. Det er rett og slett et akutt behov for en liten nedjekking.

Også har vi han derre Kåre da. I fjor slang han dritt om Rekdal før vi skulle til Lerkendal, i år har han gått på klubben og Klanen. Oser ikke akkurat klasse av det, men det er ikke annet å forvente fra det holdet dessverre. Jeg regner derfor med at alle som er på plass på bortefeltet på Lerkendal på søndag viser en innsats som får denne ekle fyren av trønder til å spise sine ord.

Nå fortsetter vi der vi slapp mot Tromsø og synger oss hese helt til det står 90 på klokka. Som Rekdal sa etter den kampen kan det være forskjellen på seier og ikke. La oss knuse bartefaen!

Syng høyt, syng Vålerenga!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.