Gratulerer med dagen!

Vår kjære Vålerengens Idrettsforening fyller 102 år i dag. Den store dagen feires med å gå i tog fra Helsfyr til Valle og så blir det grunnstennedleggelse på Velodromen på Valle.    

Tekst: EspenB


Aldri har ting sett lysere ut for klubben i vårt hjerte enn nå.

Fotballen skal legge ned grunnstein på sitt eget stadion i ettermiddag. Selv om klubben fortsatt er i gul sone økonomisk opplever vi suksess på banen og at publikum begynner å vende tilbake til tribunene. I kontorene på Valle skimter man økonomisk lysning etter at en bråte med dyre spillerkontrakter går ut ved nyttår. Man håper faktisk å ta seg ut av gul sone til nyttår.

På denne tiden i fjor løfta vi hver stein på Vålerenga for å finne kroner til å holde klubben i live. For en fantastisk snuoperasjon vi har vært vitne til!

Det er møteplikt for alle med hjerte i Vålerenga. Møt på Helsfyr klokka 17:00 og bli med i toget som går bort til velodromen på Valle klokken 17:00. Ta med deg regntøy eller paraply og kom. Vi lover å holde koken på supporteres vis, og det dukker opp Vålerengabusser også. Dette blir moro!

Husk å kjøpe med deg t-skjorte eller hettegenser med  motivet av en spade, datoen i dag og «jeg var der!»

Foreningen er mer enn bare fotball. Også ishockeyen har gode tider. Publikumstallene har øket jevnt og trutt de siste 8 årene og ny stadion skal stå klar på Jordal i 2018. Det medfører en ny start også for ishockey etter at de har slitt med gamle, uhensiktsmessige, slitte og falleferdige lokaler i en årrekke. Det er godt håp om å ta opp kampen mot pengestormakta på vestlandet når ny stadion er på plass. Forhåpentligvis skal vi klare å bite godt fra oss frem til det skjer også.

Min kjennskap til bandy, basket, håndball, amerikansk fotball, ski og hopp er dessverre for begrenset til at jeg kan si noe veldig konkret om dem, men de er viktige bidragsytere til Vålerengafamilien på linje med fotball og ishockey.

Uttrykket «du speller for flere enn bare deg sjøl, når du er i Enga» er fortsatt høyst levende og foreninga vår er mer levende enn noensinne.

I løpet av tre år har vi to funklende nye stadioner på plass. For Vålerengens Idrettsforening er dette starten på en helt ny æra.

Så gamle forening, gratulerer med 102 år. I dag er det din dag.

Gratulerer til alle som spiller for, gjør en innsats for, arbeider i eller arbeider for samfunnsaktøren Vålerengens Idrettsforening. Gratulerer til alle frivillige, ildsjeler, pådrivere, investorer og sponsorer.

Gratulerer til supportere, det være seg Klansfolk, alternative, de som elsker Vålerenga fra tv-stolen eller de som er på kamp år etter år uten å være noe mer enn akkurat det. På kamp fordi de elsker Vålerenga.

Og til alle supportere til andre lag som er hemmelig forelska i foreninga vår, Gratulerer med dagen til dere også. Vi veit dere er mange!

Møt opp på Helsfyr eller Valle for foreninga i ettermiddag alle som kan. Ta med deg paraply.

Regn, schmegn!

Vit at du er med på et historisk øyeblikk i Vålerengens Idrettsforenings 102-år lange historie.

Gratulerer med dagen!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.