Før Stabæk borte

Tre strake seire har ført Vålerenga opp på 2. plass med 13 runder igjen. Nå kommer august og en nøkkelmåned for å bli på medaljeplass. Det starter med et toppoppgjør på Nadderud mot Stabæk lørdag.

Tekst: JonasA // foto: Grydis


Dette har vært en minnerik uke for alle med hjertet i Vålerenga med derbyseier og vel gjennomført grunnsteinnedleggelse. At en sånn uke avsluttes på ligaens dårligste stadion er jo litt trist, men lørdagskamp og det som blir et utsolgt bortefelt betyr at alt ligger til rette for at denne ukens fest bare skal fortsette.

Nadderud er en arena vi ikke har de altfor beste minnene fra. Mange tap og usedvanlig dårlige fasiliteter fra Kikkertsvingen er det vanligste å sitte igjen med. I fjor vant vi dog enkelt etter et klønete rødt fra hjemmelaget og en Vidar Örn i scoringshumør. At det blir like enkelt i år tviler jeg på, men at vi har gode muligheter i år også er det ingen tvil om. For Vålerenga skal være bedre enn Stabæk, selv om det bare er poenget som skiller på tabellen.

Likevel møter vi et av sesongens hittil beste hjemmelag på lørdag. Kun Rosenborg har vunnet der hittil, og alle som så den vet at trønderne ble reddet av en meget billig straffe i den kampen. Når det er sagt så lå vi seks poeng bak Stabæk for tre runder siden, så formen til de små blaa er ikke god. Det er uansett ikke tilfeldig at de ligger der de ligger på tabellen.

For vår del ser det heller bra ut nå med tre strake 3-poengere. Tidligere i sesongen var det enkelt å peke på det defensive da man skulle finne noe å være negativ om. Nå har vi vært svært solide på den biten siden fadesen mot Glimt og heller slitt offensivt. Mot lag som Sandefjord og LSK som ligger lavt sliter vi med å skape veldig mye og savnet av Fredheim Holm er merkbart. Stabæk kommer neppe til å ligge like lavt, men også de vil nok la oss styre og heller satse på kontringer. Forskjellen her er bare at vi møter et av ligaens beste kontringslag, noe vi fikk se da de gjestet Ullevaal.

Uansett er det lenge siden Vålerenga har vært så solide som nå. Derfor snakkes det nå også om gull, men vi må vel være så ærlige å si at Rosenborg ser ut som det beste laget for øyeblikket. Og selv om vi er Vålerenga og skal være breiale, så må jeg si det er bedre at vi lar bartene holde på som de gjør der de har innkassert gullet for flere uker siden. Inntil de eventuelt går på noen blemmer og luka opp til dem er mindre bør nok vårt fokus være medalje. Det blir absolutt tøft nok.

Men først er det altså Stabæk som gjelder. Ingen gule kort mot småfuglene betyr ingen nye karantener og det skal heller ikke være nye skader å melde om. Det betyr at det neppe blir mange endringer på laget, selv om noen plasser er åpne. Hvis jeg skal tippe så blir Ruben igjen benket og muligens også Brown.

Det blir utsolgt bortefelt på lørdag (130 igjen fredag morgen) med en god blanding Klansfolk og Alternative. Med andre ord ligger alt til rette for at det gode trøkket vi har vist på bortekamper i år fortsetter. Det til tross for at Nadderud ikke akkurat innbyr til feststemning. Vi gjør vårt på tribunen, mens gutta leverer på banen. En helt vanlig bortekamp i 2015 altså.

Vi sees på Nadderud!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.