Før LSK hjemme

Uka som kommer nå blir en innholdsrik uke for oss supportere. Det begynner med derby mot fugla, fortsetter med grunnsteinnedleggelse og avsluttes med toppkamp på Nadderud. Kom la oss laga show!

Tekst: JonasA// foto: hentet fra FB


Den korte sommerferien er over og det er endelig klart for fotball igjen. Innspurten på en sesong som har startet meget bra begynner med derby og årets viktigste hjemmekamp. Her er det bare å gjøre seg klar til det som kan bli en svært så spennende høst.

Derbyene mot de gule småfuglene fra Romerike har de siste sesongene betydd fest på Åråsen og nedtur hjemme. Vi har faktisk ikke slått lsk hjemme siden 2010. Nå har vi alle tiders mulighet til å rette på den statistikken, for det Lillestrøm-laget som kommer på besøk mandag er det svakeste vi har møtt på mange år. Profilløst og grått er en passende beskrivelse, ikke ulikt byen de kommer fra.

Så hva med Vålerenga? Selv om det har vært ferie så er det ganske mye som har skjedd rundt Vålerenga de siste ukene. Ny høyreback er hentet fra Sverige, Sivert er solgt til Bergen og enda en keeper er leid inn. Samtidig har vi hatt et par midtbanespillere på prøvespill, gitt bort Super-Moussa til Bærum og Otto er sendt tilbake til de dype skoger.

Endringene på laget som starter på mandag blir likevel ikke all verden. Sascha fra Hertha får sin debut i buret, men ellers kan det fort være samme lag som mot Sandefjord. Dog trente Wæhler alternativt i går fredag og er noe usikker til kampen. Alle vet hvor viktig han er for dette laget, så det er bare å krysse alt du har for at han blir klar. Ellers er Lindkvist, Fredheim Holm og Langer fortsatt uaktuelle på grunn av skader.

Men selv om vi fortsatt sliter med litt skadeproblemer så er vi favoritter før dette derbyet. Ikke bare fordi vi er et hav foran på tabellen, men også fordi vi rett og slett er et bedre lag. Nå har også Lillestrøm brukt ferien godt og solgt unna sin soleklart beste spiller og gjort laget enda dårligere. Det kan vi bare takke og bukke for. De ser ut som en reell kandidat til å rykke ned faktisk hvis de ikke handler før vinudet stenger.

Likevel er det ingen grunn til å ta noen seier på forskudd her. Derbyer lever sitt eget liv og kampen sist mot Sandefjord var ikke nok til å friskmelde vår hjemmeform. Men faen så deilig det hadde vært med seier mot det laget der igjen nå. Spesielt han keeperen som har vært en klovn foran oss på Vårt Åråsen de siste sesongene fortjener å jekkes ned. Samtidig takker jeg ikke nei til at Kippe nok en gang fomler ballen i eget nett som han gjorde i fjor.

Ellers er jo dette også vår viktigste kamp på tribunen for sesongen. Vi skal vise hvem som styrer tribunelivet i Norge og skal sende hjem de oppskrytte kanaris med tap både på og utenfor banen. Hvor stor konkuranse det blir får vi se. I fjor fylte de knapt nok opp halve VG nedre og har ellers samme kurve som fotballaget – blir bare gråere og gråere.

Diskusjonen rundt om det er riktig eller feil av klubben å bevisst legge kampen til mandag tar ikke jeg her nå. Likevel ser det ikke bra ut at vi nå har to hjemmekamper på rad i ukedager som vi selv har bedt om å få endret, kort tid etter at man har gått ut å sagt at 1-6-1-kampanjen støttes. Jeg går hvert fall utifra at vi får høye tilskuertall på mandag, ellers virker dette meningsløst.

Dette er uansett noe vi ikke får gjort noe med nå og energien får heller brukes til å støtte laget. De forventer vår innsats akkurat som vi forventer innsats fra dem. Det årets viktigste hjemmekamp og det bør være unødvendig å be folk møte opp. Alle til Ullevaal!

By mot bygd, blått mot gult, hovedstad mot togstastjon. Det er rått parti.

Knuse kanari!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.