Vålerenga stadion nærmer seg!

Vålerenga er nå kun en byggeprosess unna å kunne endelig flytte inn i sitt eget hjem. Det tok 102 år og det tar ca to til, men vi har aldri vært nærmere enn vi er nå.

Tekst: JonasA // foto: VIF-fotball


Onsdag 10. juni 2015 vil føye seg inn i Vålerenga-historien som dagen vi endelig kunne slippe jubelen løs for et endelig klarsignal om at Vålerenga stadion blir en realitet.

Noen småting gjenstår fortsatt, men ingen av de skal kunne stoppe dette nå. Alt skal være klappet og klart etter at ESA godkjente avtalen mellom Vålerenga og Oslo kommune. Det vil holdes et ekstra ordinært årsmøte i slutten av juni som endelig vedtar byggingen.

Nå er det med andre ord bare opp til oss selv om vi får en egen leikegrind i 2017 eller ikke. Så nærme er vi faktisk egen stadion nå. Det er helt sant!

Da nyheten sprakk kunne selv de mest skeptiske slippe jubelen løs. Det er nok noen som fortsatt ikke tror helt på dette før vi faktisk står godt planta på en ferdigbygget stadion, men selv de begynner å få troa nå.

Sosiale medier tok fyr i gleden og mange unnet seg et velfortjent glass. Bedre grunn for en fest er det nemlig vanskelig å finne.

Noen er likevel misfornøyde med at det blir en stadion med to åpne hjørner. Det er mulig den hadde sett bedre ut med hjørner, men jeg klarer ikke sutre over det. Spesielt ikke med tanke på at grunnen er økonomi. Heller egen stadion med åpne hjørner enn å bli på Ullevaal. Det sier seg selv.

Etter planen skal byggestart skje allerede i løpet av sommeren. At det blir en markering på dagen da endelig spaden settes i jorda tror jeg du kan være trygg på.

Vålerenga stadion skal hvis alt går som det skal stå ferdig sen-sommeren i 2017. Sorry, Vålerenga stadion står klar og vi spiller vår første kamp på egen stadion sent på sommeren i 2017!

Som de fleste allerede vet så vil stadion ta 18.000 tilskuere. 6.000 av de vil være ståplasser for oss og de alternative. Tenk det trøkket det kommer til å bli der. Jeg synes allerede synd på alle gjestene som kommer besøk.

Gratulerer til dere alle! Det har vært en lang, tung og smertefull reise, men nå er vi endelig der. Vi skal hjem til østkanten. Vi skal spille ball på egen stadion. Vi skal spille ball på Vålerenga stadion. Smak på det, nyt det og ta deg et glass til.

Det betydde så mye for folka her øst – de elska Vål’enga.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.