Overblikket: Ut med «Shampo»!

Onsdag brakk nyheten om at Espen «Shampo» Knutsen gir seg som trener seg løs. Men han forsvinner ikke. Ikke enda, ikke på lenge enda.

For «Shampo» er lei av å dulle med forvirrede spillere som har glemt hva de egentlig skal bedrive; hockey og ikke den røde løperen. Vel, om han er lei eller ikke vet vi ikke – vi bare gjetter. Men det er ingen bombe at folk som er litt lei, og som har vært i jobben sin lenge, forsøker nye ting. Nå skal «Shampo» forsøke seg som sportssjef – jada, i Vålerenga Ishockey.

Vi tror ikke «Shampo» er offer for det samme som i stat og kommune; at når man er udugelig så sparkes man oppover.

Men først skal han trene laget sammen med «Svenna» også kommende sesong.

VG har glemt at det er sommer og har laget en liten sak om det.

Og det er ganske spesielt. At man har sagt opp jobben sin (på en måte), og skal sitte enda et år i den. Hadde jo vært greit hvis jobben var på åremål, men som kjent har jo «Shampo» livstidskontrakt. Han og kaptein Brede. Nå blir det bare Brede igjen på den type kontrakt.

Anyway… Vi kan ikke forstå det på noen annen måte enn at den treneren Vålerenga vil ha ikke er ledig før neste vår.

Og da er det bare å starte spekulasjonene og konspirasjonsteoriene. For Vålerenga skal tilbake til verdensherredømme, og intet får være i fred når klubben starter på den ferden.

Mange har spekulert i om «Shampo» og «Svenna» mistet garderoben. Det var ting som tydet på det sist sesong. Så da er spørsmålet hva slags trener som må inn?

Vi ønsker oss en type trener som ikke er kompis med spillerne. Som har klare krav, ikke bare klare mål. Som kan få banket inn i hodet på spillerne at på veien mot målet er det hver kamp som teller – i rekkefølge. Det er ikke sluttspillet som gjelder i september, da er det transportetappen mot Manglerud Star eller Kongsvinger som gjelder, den seieren er like viktig som den i kampen mot Storhamar som går for fullsatt Jordal Amfi en gang i november.

Den kampen vinner vi for øvrig 7-3. Ikaros lager er forferdelig bra leven på tribunen – og avslutter kvelden med å fyre opp noen bluss som røyklegger hele rasfarlige Jordal Amfi. Siden det ikke deles ut bøter for slikt i ishockey blir det bare en masse drittslenging på Klanens forum i ettertid. Ferdig snakka om den.

Vi håper alle, uansett fraksjon, lar bluss og blinkere bli hjemme.

Vi ønsker oss en nazi trener. En som ikke lar det være noe slinger i valsen. En som ikke er redd for å sette spillerne på benken som indre svettetørker når de ikke presterer opp mot sitt personlige maks. En trener spillerne har en sunn frykt for. «The soup nazi» fra Seinfeld bør være et godt forbilde…

No soup for you!

Noen kan kanskje spekulere i at Roy Johansen kanskje er ledig etter neste års landslagssesong. Dem om det. Roy er en hyggelig fyr han, og dyktig, men vi er redd han er litt som «Drillo». «Drillo» hadde suksess med landslaget, men i klubbsammenheng fikk han til lite. Da hadde han en begrenset masse spillere å ta av. Da passet ikke alle inn i hans system.

Vi er redd det kanskje gjelder Roy også.

Nei, vi vil ha Geir. Geir Myhre. Pokker for en nazi. Og for et comeback det ville vært!

God natt ny trener, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.