Overblikket: Baklengs naken opp Vålerenggata!

Det er silly season i ishockey. Silly season betyr nesten utelukkende mye rykter – og ikke minst spillere i drift. Spillere vi ikke vil ha.

Ok, det er kjølig i været nå om dagen. Og det er tilsynelatende kjølig i Vålerengas overgangsarbeid. Det hindrer ingen i voldsomme spekulasjoner, kanskje spesielt i forhold til norske spillere som nå er uten kontrakt. Noen av disse kunne selvfølgelig være interessante – men en hel haug av dem er ikke det.

Det samme ville vi sagt om Martin Laumann Ylvén for ikke lenge siden. Nå er han plutselig blitt en acv St. Halvards menn. Den var det svært få som så komme.

La oss håpe sjokket endrer seg til hyllest når sesongen starter.

Men hva med et par som forsøkes koblet til Vålerenga da? Joda, ingen ringere enn Knut Henrik Spets og Fredrik Csisar. Begge to spillere som stakk fra Vålerenga til konstruksjonen Lørenskog med løfter om gull, grønne enger og vakre pokaler.

Vi så hvordan det gikk. Nå står de begge uten kontrakt. Og noen kobler dem til Vålerenga.

Nei takk.

Spets kan bare glemme det. Han lukta 30 sølvpenger og stakk. Judas! Fulgte diltende etter sin langt bedre bror når denne lot seg friste av de talentløse oppå der. Forbanna pakk begge to! Knut Henrik Spets kan holde seg vekk fra Vålerenga til evig tid, broren også. De er velkomne til å komme til Jordal under tvil som motspillere – slik at han kan få ordentlig julig på isen. Intet mer, intet mindre.

Men hva med kaptein Bredes onde fetter, Fredrik Csisar, da?

Litt avhengig av hvem man hører på blir man forklart forskjellige grunner til at Csisar havnet på skauen. Ikke sånn som gutta på skauen altså, det var hedersmenn, nei – som en leiesoldat i et sjelløst lag. Noen peker på at utviklinga hans stoppa i Vålerenga, at han trengte ny is å slikke på, andre mener cashen var det eneste og bla. bla. bla. Uansett hvem av dem som har rett, eller om sannheten er en blanding av flere fakta, er en ting klar;t Fredrik Csisar er ikke velkommen tilbake til Vålerenga sånn helt uten videre mener vi.

Uansett grunn så stakk han til konstruksjonen som for ikke så lenge siden støvsugde garderoben til Vålerenga for en god del kvalitetsspillere i sin overdrevne iver etter gull og glitter. Vi vet alle hvordan det har gått.

Karma.

Hvis Csisar vil tilbake må han vise total ydmykhet. Han må legge seg flat, innrømme sin synd, og krabbe baklengs naken opp Vålerenggata i rushet mens han unnskylder seg til alle ham møter. Forhåpentligvis får han et par smekk på pungen også for å understreke alvoret.

Da, Fredrik, kanskje da.

Når alt det er sagt; vi tror Espen Knutsen og Jan Tore Kjær har stålkontroll. Det er forhåpentligvis ingen kameraer på Jordal nå, all fokus er på å bygge kommende sesongs stall. Og om forhandlingene skjer på golfbanen so be it. Vi blåser egentlig i hvor det skjer så lenge det skjer.

Hva vi ikke blåser i er hva slags treningsgrunnlag som nå legges gjennom sommermånedene. Sist sesong hadde ingen optimal oppkjøring for å si det mildt – langt fra. Det har man kanskje lært av. Vi håper det.

God natt Judas, brenn lenge!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.