LasseL: Enga (ikke) i media

For de som ikke fikk det med seg; den viktigste fotballhistorien til en av landets største aviser her forleden var at fem spillere ble utvist i en og samme kamp. Og at dommeren tilsynelatende fikk ros av dommerforeningen for meget god dømming.

Da det ikke var en ligatabell tilknyttet saken, så kan jeg ikke fortelle hvordan det ligger an i serien i PERU!!!

Tekst: LasseL // foto: Grydis


Etter at Enga har ligget på tabelltopp tre fredager på rad og etter en liten bølgedal med dårlig spill, er vi på en ganske fin tredjeplass.
Ikke at media mener at det er stort å skrive hjem om.
Viking har hatt mer dekning enn Enga denne sesongen. De ligger jo tross alt på… erm… plassen bak.

Molde har fått litt ekstra pepper da det var forventet at de skulle gjøre det bedre og Skullerud sin hemmelige utmelding av trenerforeningen ble – som stille protester hvor kjentfolk er involvert gjør – slått opp stort i media.
Det er vel bevis nok at media har lite peiling på norsk fotball, da de tror at å mislike Dag Eilev Fagermo er verdig et oppslag.
På den andre siden, så skriver de jo om at det regner i Bergen…

Men været er ikke det eneste de skriver om byen som brakte oss svartedauen. Om noen skulle være av den oppfatning at Rosenborg er «hele Norges lag» (det er lov å kaste litt opp i munnen nå) eller at Oslo by er hovedstaden og at de har et lag i toppdivisjonen må nok du tro om igjen.
Brann har allerede fått mer oppmerksomhet i år, enn divisjonen for de nest beste fikk i hele fjorårssesongen.

Hvorfor skulle folk bry seg om at Enga er på tredje, Stabukk gjør det overraskende bra eller at Mjøndalen imponerer nàr selveste Huseklepp syns han spiller dårlig fotball for nok et lag han har rykket ned med? Det er jo et stykke til å bli Stian Ohr, men kanskje man skal vurdere å bruke førstnevnte i den famøse nedrykkssangen…?
Brann innehar 6. plassen på målforskjell foran Bærum, så det må jo skrives side opp og side ned om.

For ikke å snakke om verdens aller beste reservelagsspiller. Martin meg her og Martin meg der. Zinelidine Zinelidane kan miste jobben fordi Ødegård ikke er jevnt over bra nok til å spille for andrelaget til royalistene fra Madrid. Fordi norske journalister (kremt) som sjeldenthar sett han spille, mener det.
Og i stedet for å rose Mjøndalens fabelaktige avslutning på fjorårssesongen, samt årets imponerende fremtog, plotter de i vei om at Martin Ødegård kunne spilt der om ikke «Los Blancos»’ nest beste hadde trengt han i 11 av 38 kamper denne sesongen.

For ikke å snakke om landslaget…
Der begge våre Daniel’er har gjort en formidabel jobb og burde vært med i en landslagstropp eller to, skal man heller på død og liv fokusere på spanske potetåkre som er dårlig oppladning til landskamp for fotballjournalistikkens Justin Bieber.
Men hvordan skal de to få landskamper når Morten Berre ikke får det?

Uansett, siden familien Riise nok en gang har sutret til seg plass i media (pga en smule bitterhet over noe som ikke skjedde for 13 år siden), tenkte jeg at det var verdt et forsøk å sutre litt selv. Ikke at det hjelper. Her er det svært lite å klippe og lime for journalistene…


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.