Agent Norling, Vålerengalegende

Her er den hele og fulle historien om vår mann i Bergen, Vålerengalegenden Rikard Norling. Tapet mot Levanger i går var ikke tilfeldig.

Tekst: EspenB


Det kommer nok som en overraskelse på de fleste, men det er på tide å løfte sløret på hemmeligheten vi har holdt for oss selv de siste åra. Den hemmeligheten kulminerte på Moan Kunstgress i Levenger i går, klokka ti på åtte.

Rikard Norling ble i sin tid veldig knyttet til Vålerenga da han havna kraftig uttpå på Vålerenga Vertshus en sen kveld i august for noen år tilbake. Han proklamerte åpent til alle som ville høre på at Vålerenga, det er faen meg bra greier, altså.

Om jeg noengang får muligheten til å bidra for den klubben vil det være meg en stor ære, sa han. Lite ante han den gang at han skulle få muligheten, men på en helt annen måte enn noen kunne tenke seg. Han snakket seg til kontrakt med fotballaget som holder til i syndens pøl, Bergen.

Så fort kontrakta med Brann var signert var han på telefonen og ropte «Jævlar! Nu kör vi! Ned skal dom!» før han gapskratta og sang «Byen er Bergen og laget er bånn».

Han lulla bergenserne inn i en falsk trygghet og og lovet nærmest bort gullet i Tippeligaen. Lite visste intetanende bergensere at han spilte et dobbeltspill som ikke har sett sin like siden den kalde krigen. Vi i Klanen smilte bredt og holdt jevnlig kontakt med Agent Norling.

Agent Norling skred til verket med en iver Brannspillerne kan se langt etter. Med nennsom hånd har han brutt ned laget over tid. Historien vil kalle det et enestående håndverk. Det er nesten så en skulle tro det ikke var mulig.

Som kjent gjorde Rikard sine saker bra. Han kjørte Brann rett ned i OBOS-ligaen på første forsøk. Og han skal berømmes for innsatsen, det er ikke enkelt å få gode fotballspillere til å te seg som usamkjørte idioter ute på matta. Vår venn ordnet det. Statistikken på 40 kamper er hyggelige 11 seire, 10 uavgjort og 19 tap. Han er spesielt fornøyd med kvalliken mot Mjøndalen. Du husker kanskje at han smilte da nedrykket var et faktum? Det var til oss.

Det smilet var til oss!

Etter sesongen hadde vi en lang prat og kom fram til at jobben ikke var gjort ennå. Vi kunne kjøre Brann lenger ned. Vi plukka tidlig ut nyopprykkede Levanger. La dem knuse Brann fullstendig, la dem sette en så diger spiker i Brannkista at det ryster fotballnorge.

Vel, Rikard Norling er en mann med en ekstrem gjennomføringsevne og en mann av sitt ord. 4-1 til Levanger i går er beviset. Levanger rundspilte Brann og jeg må si jeg koste meg da Levanger lot Huseklepp score trøstemål etter 87 minutter.

Da skjønner du at det hele er fullendt.

Rikard Norling er inneforstått med at Brann mest sannsynlig terminerer kontrakta hans. Han ofrer jobben for Vålerenga og reiser fra Bergen med hevet hode.

Vår mann i Bergen har fullført oppdraget. Takk, Rikard Norling.

Vi ønsker deg all mulig lykke i fremtiden. Apropos fremtid, hvordan høres en jobb i Lillestrøm Sportsklubb ut?

Rikard norling oppdrag utført

Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.