Vålerenga i semifinalen!

Vålerenga – Frisk/Asker 3-1 Vi starta slurvete, reiste oss  og vant til slutt. Vålerenga Hockey er i semifinale etter å ha slått ut Frisk i den sjette finalen. Vi vant dermed kvartfinalene 4-2.

Tekst:FeiteFrode&EspenB/foto Anders Grydeland Grydis.no

Første periode var på ingen måte velspilt. Vålerenga virka tafatte og de var i tillegg svært rufsete bakover. Heldigvis straffa Frisk oss bare en gang og perioden endte 0-1. Skuddstatistikk 9-7.

Andre periode var bedre fra Vålerengas side. Vi trøkka mer på og slapp til mindre bakover. Perioden var bare 1,48 gammel før Tobias Lindstrøm (Niklas Bröms, Erik Follestad Johansen) satt utligninga og det sto 1-1. Sørvik fikk en puck i trynet etter å ha gått ned for å redde skudd og blødde kraftig i ei flenge på kinnet.. Etter en kjapp tur i garderoben med nål og tråd var han tilbake på isen og fullførte perioden og kampen uten nevneverdige problemer. Tøffing!

18.23 ut i midtperioden setter Andreas Stene (Morten Ask, Tobias Lindstrom) en pinne og Vålerenga har snudd kampen. Herlig!

Tredje periode starta jevnt og kampen sto og vippa helt frem til 7.51. Da pirker Simon Gamache (Francois Fortier, Brian Ihnacak) inn pucken bak Dahlberg og det står 3-1 til Vålerenga. Frisk evner ikke å feste grep på kampen og den ebber ut. Frisk har ferie og Vålerenga er i semifinale. Happy days!

Skuddstatistikken endte 37-24

Dagens VIF-gutt ble Steffen Søberg.

Den første semifinalen spilles på fredag. Det er en bortekamp og påfølgende søndag er det kamp på Jordal. Hvem vi møter er ikke avgjort i skrivende stund.

Under følger vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 3-1 og er klare for semifinale!

19.17: Frisk har tatt ut keeper og spiller 5 mot 5. Dropp i vår sone. Frisk har også tatt timeout.

18.06: 2 min Frisk. Goggin for å holde motstanders kølle.. Nå bør det være avgjort.

Drøye 14 minutter spilt og nye sjanser for Vålerenga. Frisk ser ut som om de er ferdige. Tilfeldigheter gjør at Enga ikke leder mer.

Powerbreak etter 12.29. Enga har hatt fullstendig kontroll etter 3-1 scoringen og spesielt Canada-rekka leker seg med Frisk. Nå gjelder det bare å fullføre.

07.51: 3-1! Veldig bra spill av Canada-rekka. Simon Gamache setter inn pucken fra kort hold etter en flott pasning fra Fortier. Assist også til Ihnacak.

05.07: 2 min Vålerenga. Ask for high sticking.

Rett etter at Frisk ble fulltallige spilles Karterud igjennom alene mor Dahlberg. Sistnevnte kommer dog seirende ut av den kampen.

00.58: 2 min Frisk. Castonguay for slashing.

Tredje periode er i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Denne perioden var betraktelig bedre enn den første, men fortsatt var det ikke rare greiene fra Engas side. Det viktige er dog at vi er i ledelsen og starter tredje periode med ett måls overtak. Vål’enga kjører kampen hele tiden, men vi sliter med å komme til de store sjansene. Frisk spiller sin vanlige antihockey og venter bare på at vi skal gjøre feil. Dessverre har det skjedd flere ganger så langt. Heldigvis for oss virker Søberg til å være skikkelig i sonen for dagen. Hvis vi fortsetter å male på videre bør vi dog kunne vinne denne kampen. Vi må bare gå tilbake til det som har fungert så bar de siste par kampene. Knallharde slagskudd, gjerne på direkten. Skuddstatistikk 2. periode: 17-9.

18.23: 2-1! Yes!! Det er Andreas Stene som setter pucken bak en dekket Dahlberg. Assist fra Ask og Lindstrøm.

Labert spill fra Enga de siste minuttene. Vi har ikke klart å skape noe.

Til stor jubel på Jordal Amfi kommer Daniel Sørvik tilbake i boksen. 3 minutter igjen av perioden.

Frisk får en kjempesjanse som ender med at pucken treffer Sørvik i ansiktet på vei inn i det åpne buret. Sørvik blør ganske kraftig. Og går rett i garderoben. Forhåpentligvis får de lappet ham sammen igjen kjapt.

Powerbreak etter 12.44. Enga dominerer banespilet stort nå, men sliter med å komme til de store sjansene. Det er tilbake til de gamle syndene med løse håndleddsskudd i stedet for knallharde direkteskudd.

Vi spiller ikke bra i power play så langt i kveld. Nok en misbrukt mulighet.

08.07: 2 min Frisk. Goggin for tripping. Han stopper Ihnacak som er alene med

keeper. Skulle ha vært straffeslag.

Espeland mister pucken på motstanders blå og en Frisk-spiller kommer alene igjennom mot Søberg. Gudskjelov redder Søberg flott.

04.38: 2 min Frisk. Lagstraff for dårlig oppførsel.

Stor sjanse for Ihnacak etter fire minutter. Han drar seg flott forbi, Dahlberg redder først, mens returen blir blokkert av en Frisk-spiller på vei mot det åpne buret.

01.48: 1-1! Strålende kontring av Vål’enga! Det er Tobias Lindstrøm som setter pucken i det åpne målet etter en flott pasning fra Bröms. Assist også fra Follestad Johansen.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen nå, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-0 til Frisk. Det har vært en svak periode fra Vålerengas side, i begge ender av banen. Forsvarsspillet er tilbake på det håpløse nivået vi så tidligere i sesongen, men blir reddet flere ganger av Søberg. Fremover på banen er vi upresise både i pasninger og skudd, sånn at Frisk stort sett har hatt små problemer med å demme opp for oss. Her kreves det skjerping og det litt raskt! Forhåpentligvis har Shampo hårføneren klar når gutta kommer inn i garderoben nå. Vi er ikke verdensmestere selv om vi har vunnet to kamper på rad. Spillere som Follestad Johansen, Sørvik og Espeland er langt, langt under pari så langt. Forhåpentligvis får vi se et helt nytt Enga-lag i neste periode. Skuddstatistikk 1. periode: 9-7.

18.58: 2 min Frisk. Kearney for slashing.

Vålerenga klarer ikke å score oi overtall, men er utrolig nære. Ihnacak setter pucken klink i stolpen og ut igjen.

16.43: 2 min Frisk. Kearney for hekting.

Det horrible forsvarsspillet fortsetter etter scoringen i mot. To store sjanser for Frisk etter at Enga-backer gir dem pucken i scoringsposisjon. Nå må det skje noe her. Dette er ræva!

11.46: 0-1. Håpløst forsvarsspill av Vål’enga. Mister pucken bak mål og Frisk scorer. Sonne var målscorer.

Powerbreak akkurat halvveis i perioden. Enga spilte nok et bra undertall og hadde ingen problem med å holde Frisk fra livet. Nå gjelder det bare å våkne litt fremover på banen også. Vi har ikke klart å skape så mye så langt.

07.36: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for tripping.

05.12: 2 min Frisk. Dokken for slashing. Samtidig får Kåsastuen og Fortier 2 min hver for roughing. Spill 5 mot 4.

00.51: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for slashing.

Da er kvartfinalekamp #6 i gang. Kom igjen, Enga!

Før kampen:

Dagens dommere er Søstumoen og Kronborg, vi ønsker dem lykke til.

Vålerenga avanserer til semifinale med seier, Det blir en syvende kvartfinale i Askerhallen på onsdag om Frisk/Asker vinner. Frisk med ryggen mot veggen i dag. Blir spennende å se hva de kan bidra med i en sånn setting, men Vålerenga er soleklare favoritter etter solide 7-3 og 8-1 på de to siste kampene.

Vålerenga Hockey har imponert med gode statistikker på Twitter i dag, og vi rapper dem glatt:

• Iskrigerne har 25,93% uttelling i overtall, og 90,48% i «penalty kill». Frisk på sin side har 9.52% uttelling i overtall, og 74,07 i «PK».
  • Gullhjelm for VIF er Simon Gamache, med 3 scoringer og 5 målgivende (8 poeng). For Frisk ligger Dokken best ann med 1+3 (4 poeng)
  • Vålerenga har scoret 19 mål på de fem første kvartfinalene, og notert 55 poeng og +29 på laget.
  • Frisk Asker har scoret 9 mål på de fem første kvartfinalene, og notert 22 poeng og -29 på laget.
  • Vålerenga har 207 skudd på 5 kamper. Dette gir et snitt på 41,4 skudd pr kamp. Frisk har 138 skudd, og snitter 27,6 pr kamp, 13,8 bak VIF.

En haug spillere er ute hos Vålerenga og vi klipper fra klubbens sider.

• Sondre Olden er fortsatt skadet, og mister trolig resten av sesongen.
  • Brede Csiszar er i bedring etter sin skade, men ventes ikke spilleklar før tidligst mot slutten av neste uke.