Tilbakeblikket: Grunnserien 2014/2015

Get-Ligaen 2014/2015 er historie. En lunken historie for Vålerengas del, men vi har hatt lyspunkter også. Blant annet har vi poengkongen på laget. Vi oppsummerer gledene og sorgene før kvartfinalene braker løs mot Frisk/Asker på fredag.

Tekst: EspenB // foto: Steffen Mihcael Hansen, SMH Foto og Vif-hockey.no


Sesongen starta med spill i Champions Hockey League. Vi spilte god hockey, og klarte å hevde oss bra mot god utenlandsk motstand selv om poengene uteble. Derfor ble vi svært overrasket da det norske seriespillet starta og gutta så ut til å ha både strøm i kølla og popcorn i hanskene.

Spillerne så ut som som om de hadde glemt alt de kunne om hockey og tapene kom altfor ofte. Rekkene satt ikke, spillerne samhandla dårlig, avslutningene var dårlig plassert eller uttafor. Backene gikk på indianer etter indianer og vi ligna på alt annet enn fjorårets seriemester. Søberg virka usikker i kassa, og fikk lite hjelp fra utespillera. Det var helt fryktelig til tider, og nedturene har vært vonde og mange.

Veien ut av den blindgata var lang, tung og hard. Det tok mye lenger tid enn vi trodde var mulig. Faktisk kan vi spole fram til juletider før det løsna. Litt etter litt har spillerne fått tilbake gløden, arbeidsmoralen og hockeygleden.

Apropos juletider er det verdt å nevne romjulskampen på Hamar. Vi klarte å fylle åtte busser med supportere opp dit. Det er helt unikt i norsk målestokk, og såpass imponerende at undertegnede måtte stille til intervju på NRK Radio. Veldig, veldig moro.

Publikum strømmer til Jordal Amfi som aldri før, og snittet på Jordal før sluttspillet er 2647 tilskuere per kamp. Det er en strålende oppgang fra forrige sesong hvor snittet var 2246. En økning på 400 tilskuere per kamp til tross for sportslig motgang. Vi skal nok tilskrive TV-serien Iskrigerne en god del av æren for det, men for oss som elsker hockey er det stor stas. Over 60 000 har sett Vålerenga Hockey fra tribuneplass i årets grunnserie og sluttspillet kommer til å øke snittet ytterligere. Det er svært gledelig, og mange har sett sin første hockeykamp live i år. Ta med deg en kompis eller venninne neste kamp, så blir det ennå flere!

Om vi ser på de individuelle prestasjonene er det et par spillere som virkelig har utmerket seg. Aller først er det bare å ta av seg hatten for vår eminente løper Brian Ihnacak. Han blåste all tvil til side og kapra gullhjelmen i grunnspillet. Med sine 22 mål og 55 assist ble han poengkonge i GET-ligaen med totalt 77 målpoeng – fire poeng foran nestemann på lista. Og det på ett lag med mye motgang, og som bare såvidt klarte å kreke seg til femte plass på tabellen. Vi gratulerer Brian og regner med at han fortsetter storspillet med det fantastiske blikket og overblikket i sluttspillet.

Den andre spilleren som fortjener mye ros, heder og ære er Daniel Sørvik. Landslagsbacken har hatt en suveren sesong, og han har vært spesielt god offensivt. Som back ble han den nordmannen i GET-ligaen med flest målpoeng med sine 58 poeng (19 + 39) Han leverte altså bedre enn samtlige norske løpere. De samme 58 poengene er ny rekord for backer i Vålerenga, og han sletta dermed Lars Erik Lund sin gamle rekord på 57. Vi takker for innsatsen i grunnspillet og håper fremgangen forsetter i sluttspillet. For en spiller han er!

Honnør går også til unggutten Jørgen Karterud som tegna seg for 31 poeng (12+19)

På de siste 12 kampene har Vålerenga gått av isen med 11 seire! Hvem hadde trodd det når alt var sort og trist i høst? Det forteller om et Vålerenga som har fått i gang maskineriet for alvor, og at de andre laga i sluttspillet skal passe seg. Advarsel er herved gitt, Vålerenga er tilbake!

Oslos stolthet værer bøtte og krigen om det gjeveste trofeet i norsk hockey starter fredag. Da er Frisk/Asker kvartfinalemotstander. Som alltid skal kvartfinaleserien avgjøres i best av sju kamper (eller første lag til fire seire om du foretrekker det). Frisk kom på 4. plass i årets serie og ble sittende med Sorte-per da ingen av lagene på topp tre hadde baller nok til å velge Vålerenga i kvartfinalen. Det medfører tidlig sommerferie for Frisk.

På løpersiden har vi siden seriestarten fått inn Fortier, Gamache, Trygg og Olden i laget. Nå er også Morten Ask tilbake på is etter skade og Tobias Lindstrøm har hatt en god sesong. Disse gutta blir viktige inn i sluttspillet. Andreas Stene virker å ha store ting på gang også. Vi håper han prikker inn storformen nå.

Sluttspillet starter førstkommende fredag, og kvartfinale 1 går i Askerhallen. Frisk/Asker har hjemmebanefordel i kvarten (fire hjemmekamper mot våre tre) Jeg tror vi snur den hjemmebanefordelen til vår fordel på fredag.

Det er dropp 19:00. Alle til Asker, veien til bøtta begynner der!

Her er oversikt over de neste kampene på Jordal, kom la oss laga hockeyshow!

NM-kvart-frisk-feature-vignett-610x400

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.