Overblikket: En skjebnekveld

Overskriften høres dramatisk ut, men det er faktisk en viss spenning i tirsdagens siste runde av GET-Ligaen. Ikke for alle lag, men for noen.

Det er for eksempel ikke noe tvil om hvilket lag Stavanger Oilers velger; Stjernen. Storhamar kommer til å velge Lillehammer til noen skikkelig råtne kamper i godt gammaldags Mjøs-derby. Alternativet til Storhamar vil være – om Vålerenga ikke kommer på 5. plass – Lørenskog.

For Vålerenga vinner tirsdag kveld. Ingen klumpfot mot Knights. Ikke noe arbeidsuhell.

Og vi tror Stavanger Oilers slår Lørenskog i liksomhallen ved Metro-senteret.

Da står Sparta og Frisk igjen for Vålerengas del. Frisk tør neppe velge Vålerenga, ergo blir det Sparta i kvartfinalene for Vålerengas del.

Simple math. Veldig forenklet, det finnes et par andre scenarioer, men de anser vi som lite sannsynlige. For eksempel at Lørenskog vinner tirsdag kveld, og dermed tar 5. plassen. Da vil Storhamar har mulighet til å velge Vålerenga.

Men så store baller har ikke Storhamar på tross av god statistikk mot Vålerenga denne sesongen. Så store baller har ingen. Ingen kommer til å velge Vålerenga. For de andre lagene er Vålerenga pest, aids, kolera og koldbrann. Den sovende kjempen, hockeymaskinen, har våknet – og ingen er trygge.

Det viser seieren i DNB Arena sist lørdag.

Den som møter Vålerenga i kvartfinalene får lide. Trekningen ser du tirsdag kveld direkte på TV2 Sportskanelen kl. 21:40. Hvis du rekker hjem fra Jordal i tide da…

Kampstart er kl. 19 for øvrig. Spis bønda!

God natt kvartfinalemotstander, hvemhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.