Svak kamp på Jordal

Vålerenga-Stjernen 2-3 Vålerenga gikk fra full kontroll i første periode til en vaklende midtperiode for så å klappe sammen i starten av tredje perioden. Vi utligna ledelsen til Stjernen, men viser nok en gang hvor svake vi er bakover og Stjernen reiser hjem med 3 poeng.

Tekst:FeiteFrode & EspenB

Vålerenga var spillemessig overlegne i den første perioden. Kun en meget god Hauekland i Stjernenkassa hindra oss i å lede kampen. Skuddstatistikken endte 12-6, men mål ble det altså ikke.

Den andre perioden var veldig jevn, men vi ødela mye for oss sjøl ved å for mange utvisninger i perioden. 4 tominuttere hadde vi, mot Stjernes null. Vi vinner skuddstatistikken 17-14, men en stor periode var det på ingen måte.

Den tredje perioden var ikke engang minuttet gammel før vi glemmer oss bakover og Stjernen setter sin første for kvelden. Vondt gikk til verre fem minutter senere da forsvarsarbeidet igjen svikter og Stjernen får sleive inn 0-2. Det så ut til at spillera våre hadde strøm i kølla og popcorn i hanskene.

Vi hever oss etter 0-2, og setter et press på Stjernen, men pucken får vi ikke inn. Vi  er såpass nære at det smeller i tverligger`n, men inn vil pucken ikke. Med ti minutter igjen på klokka får vi spile overtall 5 mot 3 og da løsner det endelig. Haukeland ligger og spreller etter å ha gitt retur og da lemper Gamache (Sørvik, Ihnacak) pucken i åpen kasse til 1-2.

To minutter senere kommer vi på en fin overgang etter at dommer egentlig burde gitt Stjernen to minutter for ei kølle i trynet på Lindstrôm. Han lar imidlertid være å blåse, vi snapper pucken og Vålerenga setter umiddelbart inn utligninga ved Karterud (Olden, Espeland).

Vålerenga jaga seiersmålet og lot omtrent ikke Stjernen låne pucken. Da de fikk tak i pucken igjen gikk de opp og scora. Så enkelt var det, liksom. 2-3

Vi plukker ut keeper det siste minuttet, men det hjelper ingen verdens ting. Tida renner ut i sanden og Stjernen reiser hjem med full pott.

Skuddstatistikk 3 periode ble 20-7 og totalt ble det 49-27 i favør Vålerenga.

Dagens VIF-gutt ble Steffen Søberg.

3. periode:

Kampen er slutt. Vi tapte 2-3.

Noen helt sinnsyke sjanser for Enga helt på slutten, men vi klarer på mirakuløs måte å unngå å score.

16.54: 2-3. Så skjer det som ofte skjer når man presser på. Stjernen coref på en kontring. Ikke helt habilt keperspill av Søberg.

Drøyt 4 minutter igjen av 3. periode nå og Enga presser på for den avgjørende scoringen. Juell var nylig igjennom, men klarte ikke å få pucken forbi Haukeland.

12.12: 2-2! Der ja! Jørgen Karterud får satt pucken i mål. Det var viktig! Assist til Olden.

10.50: 1-2! Endelig satt den! Simon Gamache scorer på en retur. Sørvik og Ihnacak med assist.

10.19: 2 min Stjernen. Axbom for slashing. At last!

Dommerne har mistet helt grepet her på Jordal. Stjernen kjører hektebonanza og velter konstant buret ut av stilling uten at dommerne reagerer. Jordal-publikummet fråder!

9.28: Straffeslag Vålerenga. Follestad Johansen bommer.

9.28: 2 min Stjernen. Harvey for hekting.

Syk dømming her på Jordal nå. Etter flere stygge taklinger fra Stjernen-spillere ser til slutt dommerne at Gamache blir holdt igjen i flere sekunder. Men samtidig klarer dommeren som eneste person på Jordal å se en interference av Gamache. 4 mot 4 nå altså.

5.36: 0-2. Dette er en skam! Vi klarer ikke å ta unna folk foran kassa. Hva faen er det her!?

Snart 5 minutter spilt og vi ligger under 1-0. Det er et pinlig resultat for våre «iskrigere». Nå må vi skjerpe oss, gutta! Dette er uakseptabelt.

0.50: 0-1. Stjernen scorte akkurat da vi ble fulltallige. Forferdelig dårlig forsvarsspill av Vålerenga.

Tredje periode er i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over og stillingen er som da kampen begynte, 0-0. Vålerenga sliter med å skape nok skikkelige målsjanser og de gangene vi klarer det står den levende veggen Haukeland i veien. I tillegg settes altfor mange avslutninger over og utenfor Stjernen-buret. Denne perioden har naturligvis også blitt preget av at Vålerenga har spilt mye i undertall. Vi må skjerpe oss og ikke pådra oss så enkle utvisninger. Stjernen har fått lov av dommerne til å gjøre akkurat som de vil, så de trenger i hvert fall ikke å bekymre seg for å dra på seg utvisninger. Nå må våre iskrigere skjerpe seg og dra dette i land i siste periode. Noe annet vil være uholdbart! Skuddstatistikk 2. periode: 17-14.

18.47: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for holding.

3  minutter igjen av midtperioden og stillingen er fortsatt 0-0. Enga har overtatt kraftig igjen de siste minuttene og har hatt et par virkelig gode sjanser. Haukeland har dog vist seg uovervinnelig så langt.

Veldig bra undertallsspill av Vålerenga, som klarer å ri av alle 4 minuttene uten baklengs. Vi hadde til og med en god sjanse med Oppøyen. I motsatt ende hadde Søberg et par klasseredninger!

7.42: 2 + 2 Vålerenga. Gamache for high sticking.

4.53: 2 min Vålerenga. Ask for hekting.

Da er midtperioden i gang. Kom igjen nå, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-0. Det har ikke vært noen stor første periode på Jordal Amfi. Vålerenga har klart vært det førende laget, men har ikke virket spesielt inspirerte. Tempoet og intensiteten har vært altfor lavt og det har gjort at Stjernen har kunnet holde noenlunde følge. Forhåpentligvis får gutta våre litt kjeft i pausen og kommer tilbake på isen og viser hvem som er sjefene her på Jordal. Stjernen er et lag vi skal slå!Vi har klart å produsere noen målsjanser så langt, men avslutningene har vært altfor svake. Oldens bom var sjokkerende. Skuddstatistikk 1. periode: 12-6.

En kjempesjanse for Vålerenga! Sondre Olden får pucken på bortimot åpent mål, men klarer å sette pucken over buret. Helt utrolig!

16.26: 2 min Stjernen. Karlsson for tripping. Nå turte ikke dommerne å overse mer.

Klanen begynner å bli hissige her på Jordal. Dommerne overser et par soleklare utvisninger på Stjernen-spillere.

13.57: 2 min Vålerenga. Lyngset for slashing. Spesiell dømming…

9 minutter spilt og Andreas Stene satte akkurat pucken klink i tverrliggeren og ut igjen. Keeper Haukeland hadde vært sjanseløs der.

6.13: 2 min Stjernen. Axbom for holding.

Snart 5 minutter spilt og foreløpig har det ikke skjedd all verden her på Jordal. På tiude å skru opp lit, Enga?