Ny spiss signert. Velkommen Deshorn Brown!

Vår nye angriper er den jamaicanske landslagsspissen Deshorn Brown. 24-åringen har signert og skal bruke sine ferdigheter og kunnskaper i Vålerenga sin vakre blå drakt. Rekdal og Vålerenga har klokkertro på at han er rett mann for oss.

Tekst: EspenB // foto: Colorado Rapids.com


Ryktene har gått en stund, og skjøt virkelig fart da Denver Post meldte at Stig-Ove Sandnes var observert i byen. Vålerenga har forsøkt å holde kortene tett til brystet rundt denne avtalen, og jeg tenker det er sjeler i Colorado Rapids som har lekket informasjon til pressen i forbindelse med overgangen. Samme kan det være, egentlig. Nå er han vår!

Klubbene er enige om overgangssum, han er enig med Vålerenga om personlige betingelser, men den medisinske testen gjenstår. Den skal ha ta i Oslo, og han ventes å være på plass i starten av neste uke. Kontrakta strekker seg over 3,5 år og han er Vålerengaspiller til 1. september 2018. Vi kan atter takke Tor Olav Trøim for at vi har fått en ny spiller på plass og det er penger vi fikk for Ørnen som har ordna dette. For en mann Trøim er!

Deshorn Brown har spilt i Colorado Rapids i Major League Soccer (MLS) i USA de siste to sesongene. 24-åringen har putta 20 mål på 61 kamper for klubben. Det har gjort ham til klubbens toppscorer begge sesongene og må sies å være greit levert for en klubb som er relative middelmådig i MLS. Han har også ni landslagskamper for Jamaica og har scora to mål. Han er gift og har et barn. Vi regner med at kone og unge er med på flyttelasset til Norge.

Klubben har, etter hva Klanen.no erfarer lagt ned mye jobb i å finne en erstatter for Kjartanson og over 20 spisser er kartlagt og vurdert. Brown er hva Kjetil Rekdal kaller «ferdig vare» og skal i utgangspunktet kunne gå rett inn og gjøre en bra jobb for Vålerenga. Han trenger foreløpig mange forsøk på å score, men har har uttalt at det er noe han jobber med, og ønsker å forbedre.

24-åringen er 188 cm høy, 85 kg og svært rask. Han er sterk i kroppen, teknisk begavet og flink til å komme seg til avslutninger. Han er også en god hodespiller. Mange sammenligner ham med vår gamle helt John Carew. Rekdal mener han vil ta Tippeligaen med storm!

Vi har imidlertid hatt jamaicaner i klubben før, og vet at det nok trengs en viss tilpasning før de gutta fungerer i Tippeligaen. Det er jo en helt ny kultur og ny måte å spille ball på. Luton Shelton trengte lang tid. Bli derfor ikke overrasket om Deshorn trenger litt tid før scoringene sitter. Å forvente 25 mål eller mer i løpet av sesongen er uansett urettferdig overfor enhver spiller som kommer til oss. Det Ørnen gjorde i fjor har ikke akkurat vanlig standard i Tippeligaen de siste 15 åra.

Deshorn ser nok på Vålerenga som et springbrett videre ut i Europa eller Kina (Kina støvsuger jo Norge for angripere om dagen). Vi håper dermed at han leverer en så god jobb at han kaster godt av seg når han en gang skal videre til større ligaer. Det har ikke lyktes Klanen.no å finne ut hvor mye Vålerenga må ut med for Deshorn Brown.

Om han slår til som vi ønsker og håper kan han bane vei for andre jamaicanere og amerikanere som ser at det kan være gunstig med et år eller to i Vålerenga Fotball. Det er viktig at klubben tenker i de baner også.

Welcome to Vålerenga Deshorn. Looking forward to seeing you on the pich in our beautiful blue, white and red colors. Scor goals, make us proud and win us some trophies!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.