Den nydelige åpenheten

Vålerenga Fotball har gjennomført store endringer de siste åra. Det var økonomisk tvingende nødvendig, men det har skjedd flere endringer. En endring de har fått altfor lite skryt for er åpenheten som nå preger klubben.  

Tekst: EspenB


Tenk tilbake til tiden med Pål Breen ved roret og Martin Andresen som trener. Klubben var seg selv nok og supporterne var ikke engang et nødvendig onde. Vi ble fortalt at folk som møtte opp på Ullevaal ikke var viktige for klubben fordi publikumsinntektene bare utgjorde 10% av totalen. Styreleder fortalte supporterne at vi var nitriste. Nyheter fra Valle kom bare gjennom lekkasjer klubben garantert kunne klart seg uten, og ryktebørsen hadde gode tider. En nitrist tid.

Den holdninga er heldigvis en saga blott. Dagens administrasjon og styre forstår fullt ut viktigheten av å ha nærhet til og samarbeid med supporterne sine. Uten supportere er det ingen klubb, og det ligger åpenbart til grunn for tankegodset oppe på Valle om dagen. Jeg elsker det!

Jeg har med glede merka meg følgende endringer som gjør det vesentlig lettere å følge med klubben i vårt hjerte:

  • Vi har en trener som alltid har tid til prat med supportere oppe på Valle. Han stiller opp på Rekaftner og møter for å ha en åpen dialog. Ikke nok med det, men han lytter til det du har å si og svarer dønn ærlig tilbake såfremt det ikke gjelder personalsaker, kontraktsforhandlinger og lønn, selvsagt. Jeg er fan av Rekdal, ingen tvil om det.
  • Vi har en administrativ leder som er av samme støpning. Ringer jeg Stig-Ove Sandnes får jeg svar på det jeg lurer på, stort sett. Han arbeider utrettelig og nesten døgnet rundt for klubben og for oss. Han stiller i møter med supporterne, er åpen og tilgjengelig og deler raust av seg sjøl. Fin fyr!
  • Det nye styret i Vålerenga Fotball Elite er så tilgjengelige at de faktisk legger ut på hjemmesiden hva de driver med. Det dukker stadig opp referater fra styremøtene. Det informeres om hvilke saker som behandles, økonomi og andre ting som var komplett umulig å få innsikt i som supporter bare for noen år tilbake. Det medfører en helt annen tilhørighet til klubben når vi vanlige kålhuer får innsikt i denne delen av klubben vi elsker også.
  • Klubben har begynt på en helt annen satsing på sosiale medier enn tidligere. Før var du var heldig om det kom en sak eller to i uka. Nå oppdateres flittig om stort og smått gjennom dagen – hver dag. Klubben involverer seg og svarer faktisk på spørmål man måtte ha på de sosiale mediene. Det er for kvantesprang å regne når klubben er i dialog med sine fans også på de plattformene.
  • Spillerne har fått tilgang til klubbens Instagramkonto. Herre og damelaget har hver sin konto, og følger du dem får du små innblikk i dagliglivet til spillerne. Dette er med på å minske avstanden mellom spillere og supportere vesentlig. Man blir kjent med dem på en helt annen måte.

I sum gjør alt dette at jeg som supporter får fulgt med på klubben på en helt annen måte enn tidligere, og jeg føler meg på mange måter tettere knyttet til klubben enn før. Jeg håper dette gjelder for flere enn meg.

Jeg håper at alle de som har stått på sidelinja noen år tar steget fram og forsøker klubben på nytt, det er den verdt. Klubben er noe helt annet nå enn den var tidligere. Følg dem på sosiale medier, kjøp sesongkort, dra på kamper og la deg førføre av den herlige gjengen som tilsammen utgjør årets utgave av Vålerenga Fotball. Har du tid til overs, involver deg – de trenger alltid frivillige.

Klubben er der for deg. Det har den vært i snart 102 år, og den er mer åpen og tilgjengelig enn noen gang. Benytt deg av den nye åpenheten og benytt deg av mulighetene som nå ligger åpne.

Nå er det på tide at du er der for klubben. Bidra, støtt laget i kamp og vis at du elsker dette laget. Syng deg hes for Vålerenga.

Det er 18 dager til seriestart, og jeg klarer faen meg nesten ikke å vente!

I år så tar vi alt.

Sammen!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.