Overblikket: Tre lette poeng

Torsdag er det kamp igjen, Manglerud «Brød gir kraft» Star(s) gjester Jordal Amfi til noe som tilsynelatende blir en gedigen slaktorgie. …eller ikke…?

Det er hevet over enhver tvil; en kamp hjemme mot Manglerud Star skal være en slaktorgie. Styrkeforholdet lagene i mellom tilsier det. Alt annet er vrøvl og fanteri. Vålerenga skal være et mobilt slakteri, med sylskape kniver og kjøttkroker i taket. Et tak som for øvrig ikke tåler så mye, det er derfor storskjermen står i kortsvingen.

Men en og annen Manglerud-kropp skal det nok tåle.

Eller er vi litt bråkjekke her nå?

Selvfølgelig er vi det. Vi snakker om normalen. Men vi snakker også om Vålerenga; laget som ingen er bedre til å gjøre seg selv dårlig mot dårlig motstand. Det skjer gang på gang, det er en mental skade som kryper og bor i veggene i Jordal Amfi. De berømte veggene hvor muggsoppen inneholder mengder av tradisjon, vinnerkultur – og bråkjekkhet.

Og det er klart Vålerenga har grunn til å være bråkjekke, men man må samtidig ha ydmykhet.

Fordi det står en haug spillere på motsatt side som ikke ønsker noe annet enn å skalpere Vålerenga. Som ønsker å slepe med seg hårtjafsene opp til bydelen igjen, og spikre dem opp på veggen. Merk våre ord.

Og det hjelper lite at tidligere spillere fra Vålerenga står på motsatt side. Jesper Hoel som regelrett ble kastet ut av Jordal med badevannet. Den ene dagen var han fullverdig spiller i troppen, den andre stod han på gata med et tomt kaffekrus i labben. Brutal hverdag. Og vi tipper Jesper er full av hevnlyst og vinnertrang. Vinnervilje.

Vi tipper Jesper høster to målpoeng i dag.

På isen torsdag kommer det også til å være en håndfull andre tidligere Vålerengaspillere – men dem lar vi forbigå i stillhet, med unntak av Cato Cocozza da. Han fortjener alltid en omtale. En omtale som i dag har dog ingen hensikt; Cato er skadet og spiller naturlig nok ikke. Men da har vi omtalt bulkeren i hvert fall.

En bulker som er sårt savnet. Hører du Espen? Det er en storvokst svenske som heller burde vært ute, ikke Cato.

Forrige gang Manglerud Star gjestet Jordal Amfi, 30. novmeber i fjor, gikk det galt. Vålerenga vant i sudden death. 1 poeng kastet bort på tull og fanteri. Vålerenga bedriver ikke straffetrening – noe som er uforståelig etter den kampen. Der skulle det vært bold, svette og tårer i trappene i Jordal Amfi frem til tidlig morgengry.

Det er hva krigere, iskrigere, må tåle.

Torsdag kommer det til å være et mer skjerpet lag på isen, det skjer ikke igjen denne sesongen. I dag blir det seier ved full tid – spørsmålet er bare hvor stor.

For øvrig gir Norsk Tipping 1,65 på mer enn 6,5 mål. Gaveodds. Løp og kjøp!

God natt MS, det er heroisk innsats dere må utvise…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.