Vålerenga knuste Frisk fra Asker på Jordal!

VÅLERENGA-FRISK/ASKER 6-2. Vålerenga gikk rett i strupen på fiffen fra Asker i kveldens kamp og kampen var i realiteten avgjort før 8 minutter var spilt. Da ledet Enga 3-0. Etter dette var kampen tett og jevn, men Vålerenga så ut til å ha full kontroll. Hvis vi fortsetter fremover med å gi jernet foran begge målene på samme måte som i dag, tror jeg Enga kan bli farlige for enhver i sluttspillet. Dagens store spillere på Enga-laget var Ihnacak og Sørvik med 3 poeng hver, samt keeper Søberg.

Tekst: FeiteFrode

Under følger vårt livereferat:

3. periode:

Kampen er over.Vålerenga vant 6-2!

17.31: 6-2! Jonas Knutsen setter pucken i det åpne buret fra egen sone! Det var den endelige spikern’n.

Frisk tar ut keeper Dahlberg og spille 6 mot 4. Frisk får kranglet pucken i mål, men blir avblåst for målgårdsoffside. Helt korrekt sett fra vår vinkel.

15.47: 2 min Vålerenga. Gamache for tripping.

11.37: 2 min Frisk/Asker. Sonne for hekting.

Halvveis i perioden og stillingen er fortsatt 5-2. Det er stillingskrig der ute nå og Enga ser ut til åha kontroll. Akkurat nå hadde Ihnacak tidenes sjanse, men han satte utrolig nok pucken utenfor på åpent mål, helt upresset.

Vålerenga rir enkelt av det undertallet. Bra forsvarsspill av Enga.

5.02: 2 min Vålerenga. Bräck for tripping.

2.18: 2 min Vålerenga. Lyngset for delay of game.

Da er tredje periode i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 5-2 til Vålerenga. Det har vært en forholdsvis jevn periode, men der Enga nok har vært et lite hakk hvassere. Dessverre ødelegger vi noe av det på slutten av perioden, siden vi slipper inn 2 mål de siste minuttene. Før det har vi i grunnen totalt kontroll på kampen. Vi er farlige i angrep og spiller bedre i forsvar enn på lenge. Sørvik og Ihnacak dominerer fremover med 3 målpoeng hver så langt. Forhåpentligvis var de siste minuttene bare en liten konsentrasjonssvikt. Nå gjelder det bare for Enga å heve seg litt igjen i siste perioden og kontrollere inn kampen. Skuddstatistikk 2. periode: 15-15.

19.36: 5-2. Enda en redusering fra Frisk. Castonguay setter pucken i krysset. Nå må vi våkne, Enga!

Rett etter scoringen til Frisk setter Ihnacak pucken i krysstolpen og ut igjen. Nærmere kommer du ikke!

17.27: 5-1. Frisk scorer i power play. Pucken sniker seg inn via Søberg. Matczak var målscorer.

15.56: 2 min Vålerenga. Hilt Jørgensen for tripping.

15.30: 2 (+10) Frisk/Asker: Eiken Andresen for takling bakfra. Veldig stygg takling av bonden!

14.23: 5-0! Vålerenga går rett i angrep etter å ha fått fullt lag. Simon Gamache setter pucken i mål etter et flott angrep. Assist fra Karterud og Sørvik.

12.11: 2 min Vålerenga. Bräck for krysstakling. Var nok en liten hevn for Hilt Jørgensen.

Etter nesten 12 minutter spilt får Hilt Jørgensen en kølle i ansiktet. Dommerne dømmer ingenting og blåser heller ikke av spillet når Hilt blir liggende nede. Protestene på Jordal er store og til slutt blåser dommerne sånn at man kan se til Hilt Jørgensen. Hilt kommer seg etterhvert på beina og kan fortsette kampen.

9,50: 2 min Frisk/Asker. Eiken Andresen for tripping.

8 minutter spilt av midtperioden og stillingen er fortsatt 4-0. Spillet bølger frem og tilbake nå med Vålerenga som det førende laget. Foreløpig ser vi ut til å ha full kontroll på denne kampen.

2.23: 4-0! Brian Ihnacak setter pucken i mål i power play. Pasning fra Sørvik og Gamache.

1.57: 2 min Frisk/Asker. Kearney for slashing.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 3-0 til Vålerenga. Enga gikk rett i strupen på Asker-fiffen fra start av. Vi ledet 3-0 før det var spilt 8 minutter. Etter det ble det mye Frisk resten av perioden, uten at de klarte å få uttelling. Det kan vi takke to gode stolper og en glimrende Steffen Søberg for. Det er også ut som om vi er villige til å krige foran begge målene og det får vi naturligvis betalt for. Forhåpentligvis er dette et godt tegn for hva vi kan forvente når vi kommer til sluttspillet. Nå gjelder det bare for Enga å holde trykket oppe og ikke falle sammen utover i kampen. Skuddstatistikk 1. periode: 9-13. Droppstatistikk: 17-4(!)

17.52: 2 min Frisk/Askler: Saksvik Baar for holding.

15.16: 2 min Vålerenga. Ihnacak for tripping.

14 minutter spilt og Frisk hadde akkurat et nytt skudd i stolpen. Nå har vi marginene på vår side. Vi har vært under tøft press de siste minuttene.

Like før Engas 3-0-scoring hadde Frisk en sinnsyk sjanse. Søberg redder først, men en Frisk-spiller får pucken på åpent mål rett foran buret. Han setter dog pucken i stolpen. Litt klaff er det lov å ha…

7.47: 3-0! Daneil Sørvik knaller pucken i i nettaket på pasning fra Ihnacak, som hadde plassert seg bak mål. Assist også til Olden.  Hei hvor det går!

3.16: 2-0! Her svinger det! Francois Fortier setter inn returen etter et flott skudd fra Gamache. Assist også til Bräck.

1.02: 1-0! Strålende jobb av Mathias Trygg som krangler inn en retur på skudd fra Espeland. Det kaller vi start!

Da er kampen i gang her på Jordal. Kom igjen, Enga!

Vålerenga tar imot fjerdeplasserte Frisk/Asker til kamp på Jordal i kveld. Vålerenga ligger på sjetteplass, men tar sikte på i hvert fall å klatre én plass før sluttspillet tar til. I så fall må kveldens motstander slås. Nøkkelen vil nok ligge i å demme opp for importene Kearney og Castonguay som har imponert stort for Asker-laget. Klarer man det og får fart på våre egne offensive stjerner kan kveldens kamp bli svært så morsom.