Daniel Braaten har signert for Vålerenga

Kjetil Rekdal har gjort et varp og signert Daniel Braaten. Ryktene om kontrakt har svirra i ukevis, og nå kan omsider Daniel entre treningsfeltet på Valle som Vålerengaspiller.

Tekst: EspenB // foto: grydis.no


Daniel Braaten har trent med Vålerenga siden januar i år. Spekulasjonene på om vi ville få se ham i blått har pågått like lenge. Tilbakemeldingene fra treningsfeltet har vært gode, og han har utmerka seg såpass at Rekdal vil ha ham som en del av årets lag.

Han har vært linka til Vålerenga en rekke ganger opp gjennom årene, og mange har ønska ham hit. Vi kan smile litt ekstra i dag. Han har tidligere spilt showkamp mot Barcelona for oss.

32-åringen har signert en kontrakt som gjelder ut sesongen. Han ville i utgangspunktet til utlandet, men er nå klar for klubben i vårt hjerte. En klar tilvekst til høyrekanten vår når han er i form. Det er viktig å balansere laget med rutine når man satser hardt på unggutter, og her har Rekdal gjort et utmerket valg. Unggutta kan suge til seg lærdom på treningsfelt og i kampsituasjoner.

Braaten har en lang karriere bak seg, og den tok vel av da han og Daniel Fredheim Holm omtrent på egenhånd sørga for at Skeid tvang storebror Vålerenga ut av cupen i 2003. Jeg glemmer i alle fall ikke da han brukte Rekdal som rundingsbøye og gikk fra egen banehalvdel før han avslutta med scoring. Det var frekt og direkte ufint!

Nå er han gjenforent med navnebror Daniel Fredheim Holm på laget de slo ut i 2003 under den samme Kjetil Rekdal.

I 2004 gikk han til Rbk, fulgte opp med Bolton i England i 2007 før han satt kursen til Toulouse i Frankrike i 2009. I 2013 gikk han til FC København og nå er han omsider tilbake i en Osloklubb.

Han har 52 kamper for det norske landslaget og fikk plukka med seg to kamper for U21 også.

Daniel! Velkommen til Vålerenga. Det føles godt å ha deg her og vi gleder oss til å se deg i den blå drakta. Hjelp klubben fram til medaljer, heder og ære!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.