Vålerenga enige med Keflavik om Elias Mar Omarsson

En ny islending gjør seg klar for den vakre blå drakta vår. Han er spiss, han har akkurat fylt 20 år og han har debutert på det islandske landslaget. Vi ønsker Elias Mar Omarsson velkommen til Vålerenga.

Tekst: EspenB // foto: keflavik.is


Ryktene har gått i noen dager, og nå er det altså klart. Omarsson blir Vålerengaspiller. Han slutter seg til klubben for signering av kontrakt i neste uke forutsatt at han består den medisinske testen og de personlige betingelsene faller på plass.

Tyveåringen kommer til Vålerenga fra islandske Keflavik, der han scora 12 mål på 54 kamper. Han debuterte på det islandske landslaget  i januar i år da han kom inn som reserve og fikk noen minutter mot Canada. Han fylte 20 år 18. januar, så et er en unggutt Rekdal nå tar under sine vinger. Unggutten har fått med seg 19 landskamper for Islands yngre landslag.

Vålerenga har fulgt med ham en stund, og han var på prøvespill i oktober i fjor.

Kjetil Rekdal sier at han gjorde et solid inntrykk og har stått høyt på lista over aktuelle signeringer i dette overgangsvinduet. Han er en spiller som kan bekle alle posisjoner fremover på banen, og har stor fart, teknikk og spillerforståelse.  – «Elías kommer til å passe godt inn, og vi skal fortsette å utvikle ham her» sier Rekdal til vif-fotball.no

Musikk i våre ører!

Det er vanskelig å ikke sammenligne ham med Kjartansson, og buen spennes fryktelig høyt om man automatisk tror at Elias skal overta der Ørnen slapp. Denne karen er noen år yngre, og vi skal gi ham til til å tilpasse seg Tippeligaen. Når det er sagt var det ingen som så at Ørnen skulle banke inn 25 for Enga i fjor heller. En veldig spennende nysignering, og vi gleder oss til å se hva han kan utrette for oss.

Vålerenga legger altså vekt på at vår nye venn ikke er en erstatter for Kjartansson, og har fått klarsignal fra lisensnemda til å hente to spillere i dette overgangsvinduet (De må faktisk be om lov av lisensnemda siden klubben vår ligger i rød sone) Den ene spissen er nå på plass.

Klanen.no venter dermed at det kommer inn en spiss til etterhvert. Forhåpentligvis en som er mer merittert og rutinert. Vi skal altså ikke legge hele angrepet vårt i hendene på en 20 åring fra Island, men Elias skal få utvikle seg videre og bli en bidragsyter til våre drømmer og mål om heder og ære.

Vi ønsker Elias Mar Omarsson velkommen!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.