Julaften på Vålerenga Vertshus

De store hjertene på Vålerenga Vertshus bidrar nok en gang til at de som ikke har noen å feire julaften med slipper å sitte alene. Det synes vi er stort av daglig leder Mona Skogen og hennes ansatte. Et flott tilbud til de av oss som ikke har noen å feire julaften med.   

Tekst: EspenB // foto: Ki Therese Smolic


Mal følgende bilde i hodet:

Strømsveien etter mørkets frembrudd. Det har snødd 10-15 cm og gatelysa skinner så flott i all snøen nedover gata. Det er så det nesten er dagslys, så lyst skinner det. Det er ren idyll og det er julaften. Høyt oppe i Strømsveien ligger et rødt hus. Det har inngang på hjørnet og ei trapp opp til inngangen.

Et lite skilt forkynner at her, her ligger Vålerenga Vertshus. Der de andre stedene stenger tidlig og folket går hjem stritter det røde vertshuset i mot. Du ser den varme lune stemninga lyse ut vinduene og du hører glad latter fra innsiden. Spora etter de som ler er fortsatt tydelige i snøen og du smiler.  «Dette blir fint», tenker du og går inn døra. Julekvelden er din, og du deler den med andre.

Det er tredje året på rad Vålerenga Vertshus åpner dørene på julaften. Av ulike grunner er det en del mennesker som ikke har noen å tilbringe julaften med, og for dem er dette tilbudet midt i blinken. Daglig leder Mona Skogen forteller at Verthuset fikk mange gode tilbakemeldinger etter julaften i fjor, og at de som tilbrakte ettermiddagen og kvelden der satt stor pris på tlbudet.

Tradisjon tro blir det servering av gratis ribbesmørbrød og riskrem klokken 15:00, og det blir selvsagt tegnefilm på storskjermen. Det ryktes at Tribuneshoppen sørger for julegaver under treet. Bartenderne som feirer julaften på huset i år er Mona og Tom.

Vertshuset åpner 12:00 julaften, så det er fullt mulig å stikke innom på dagen, ta en ventepils og ønske god jul til betjening, venner og kjente. Blir du rastløs etter at ribba er fortært og gavene åpnet holder huset åpent til 01:00. Siste servering er 00:30.

Kanskje er det noen i din egen omgangskrets som er alene uten at du vet det? Kanskje han eller hun gruer seg til  å være alene og kan ha lyst til å feire julaften på Vertshuset? Det er fint om du deler denne saken på sosiale medier, slik at den når flest mulig. Ingen skal trenge å være alene på julaften.

Vertshuset holder åpent hele jula, og åpningstidene er 12:00 til  01:00 hver dag.

God jul. :-)

 

10422235_802628753129467_1133389716519762100_n

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.