Overblikket: En meningsløs kamp

Kampen tirsdag var meningsløs, det vil si bortsett fra de tre poengene vi tapte. De hadde mening og misjon. Torsdag kveld skal nok en meningsløs kamp avvikles, også den om tre poeng, men ellers meningsløs?

Tapet mot Stavanger, det ydmykende tapet, tirsdag kveld sitter fremdeles godt plantet i ryggmargen. Å tape på den måten lar seg ikke riste av så lett. Onsdag var – unnskyld uttrykket – en jævlig dag. Vi sliter selv med å prestere når vi ser så til de grader underprestasjon fra Sankt Hallvards menn og det samtidig resuterer i et tap. Vi er humørløse på grensen til det gretne, vi er gretne.

Sånn er livet som Vålerengapatriot. Faen, vi hater det innimellom.

Torsdag kveld er det ny kamp, og Sankt Hallvards menn har muligheten til å plastre det åpne, blødende og verkende såret. Ikke lege det, det tar tid. Så mye tid at det tabellmessig vil minne oss på den kampen resten av sesongen.

Men kamp torsdag kveld altså. Mot Kongsvinger Knights, eller XXX Knights om man vil. Flisespikkeri. Folk burde henge seg opp i viktigere ting. Ikke blåse seg opp over i nåtid bagateller.

Det er lite å si om Knights. De er dårlige over hele linja. De burde aldri spillt i eliteserien, eller GET-Ligaen om man vil.

Vålerenga stiller i hvert fall uten Morten Ask og langtidsskadde Jonas Oppøyen. Ut over det kan det hende noen spillere får hvile. Når det er sagt, ikke et eneste hvileskjær bør tas i aften. Denne kampen må brukes til å drille spill og formasjoner, til å finne godfølelsen.

Men se, så er ikke kampen meningsløs allikevel. Det er bare Kongsvinger som er meningsløse. De burde innsett at de ikke har noe i eliteserien å gjøre enda – og takket nei til plassen.

Vi skal ikke henge oss så mye opp i det, men en klubb som tupper treneren over telefon vitner i høy grad om voldsom umodenhet – uansett hva grunnen er og var. Voks opp – eller stikk! Legg ned!

Kampen i aften ser du på TV2 Sumo om du ikke tar turen inn i skogen. Det er litt som å ha seg med kondom.

God natt 8 lag i eliteserien, hvohen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.