Overblikket: Bygones, Storhamar neste

På tross av bare 1-4 på måltavla i Kongshallen torsdag kveld ble kampen aldri spennende. Vålerenga hade stålkontroll. Stålkontroll blir det neppe lørdag, da kommer Storhamar på besøk til Jordal Amfi.

Noen vil si at det var ganske åpent i 2. periode torsdag kveld, vi kaller det spill for galleriet.

Både kampen torsdag og lørdag er kamper som Vålerenga måtte og må vinne. Vi må faktisk vinne alle kamper – hvor teit det enn høres ut. Tap er ikke bare skuffende, forferdelig skuffende, det er også katastrofalt i den situasjonen Vålerenga befinner seg i. Selv om man ikke skal se seg blind på selve tabellplasseringa, så er det bekymringsverdig å ligge der Sankt Hallvards menn gjør nå.

Veldig.

Det er få poeng som skiller plassene, men akkurat nå stanger Vålerenga mot en tilsynelatende ugjennomtrengelig vegg.

Storhamar har to store seire bak seg, mot Kongsvinger og Manglerud Star. Vålerenga har et grisetap og en middels dag på jobb – det er ingen grunn til ikke å frykte lørdagens kamp.

At Storhamar slo oss i første hjemmekamp (4-2) også denne sesongen burde heller ikke roe nervene. Hverken på tribunen, på benken eller i garderoben. Her må alle steiner reises og alle kjerringer snus. Eller noe sånt.

Tirsdag kunne vi høre coach Espen Knutsen mumle om at vi må forsterke, det er helt korrekt. Troppen i dag er ikke god nok, tilsynelatende ikke engang god nok for en plass blandt de fire beste i serien – en plassering som er særs viktig med tanke på sluttspillet. Og troppen er ikke bred nok til å takle skader.

Morten Ask er ute – det merker vi så alt for godt.

Og når du skyter 41 ganger på mål – hvor bare fire av dem faktisk blir mål – ja da er det ganske klart hvor brorparten av problemet ligger. Det er ikke hos målvakten eller backene.

En ny spiller eller to er neppe klar til lørdagens kamp. Dessverre.

Men kanskje i grevens tid. Vi tar gjerne en greve eller to, en hertug også, bare ikke en Jeff White. Vi tar alt vi får. Så lenge det ikke er Jeff White.

God natt forsterkninger, hvorhen dere er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.