Overblikket: Takk for reisen

Så er turen i Champions Hockey League over for denne gang, og Vålerenga kan gå all in i den hjemlige serien med hodet hevet høyt.

Selv onsdagen kamp mot Färjestad hjemme i Jordal Amfi ble, på tross av tap på straffeslag etter spilleforlengelse, en kamp Sankt Hallvards menn kan være stolte av. Vålerenga tok sitt første CHL-poeng, og de matchet Färjestad på en fin og klok måte.

Hadde det ikke vært for et slapt forsvarsarbeid som ledet til Färjestads utligning til 1-1, kunne vi i en slags eufori over den gode innsatsen laget har gjort i CHL sagt at kampen var perfekt. Men selvfølgelig var den ikke det. Det var en del merkelige tiltak, litt feilpass og litt mangel på kommunikasjon. Vi er ikke perfekte.

Men vi kjempet som løver, og det gjorde at Färjestad ikke fikk til mye av sitt eget spill. Nå vet ikke vi hva Färjestads eget spill helt er, vi følger ikke svensk ishockey så nøye, men Färjestad virket ukomfortable. Og etterhvert utover i kampen litt gretne.

Mens Vålerenga i sum stadig kjørte på forover. Klokt og avbalansert.

Det vi synes manglet fra Vålerenga var mer skudd på mål, mer skudd for retur. Det var det alt for lite av, selv om det ikke var helt natta. Man skulle tro at en skuddstatistikk på 20-39 forteller om et konstant bombardement mot Steffen Søberg, men så var ikke helt tilfelle. Vålerenga bommet en del mer på mål i sine skudd, og Vålerenga var alt for glad i å grave seg ned i rundvantene.

Det koster lite å skyte, og vips så er det en rallar der som kan smelle en kjip retur forbi målvakten. Det høres enkelt ut. Det er selvfølgelig ikke så enkelt, men vi savnet at Vålerenga prøvde mer på det enkle.

Vi kunne skrevet mye om kampen, men har du interesse for det kan du lese (nesten) play-by-play i Klanens og CHLs live-referater her:

Vålerenga har forsvart seg mye i CHL, på en mesterlig måte. Får vi invitasjon til neste års liga er man kanskje mer skodd til også å gå ut mer offensivt. Kanskje.

Og da kaster vi CHL på giljotinen bak oss for denne gang og setter full fokus på hjemlig serie, der er det en jobb å gjøre. Vi ligger ikke perfekt til på tabellen, og det kommer tøffe kamper på rekke og rad. Først ut er Storhamar i siloen på Hamar.

Vi er uansett stolte av dere gutta, takk for reisen!

God natt skudd på mål, hvorhen du er.

 


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Hr.Bauer deler i vi-form, noe som henspeiler hans til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.