Overblikket: Ridderslakt?

Tirsdag er det kamp igjen, denne gang i Jordal Amfi og sesongens første møte med Kongsvinger Knights, og vi har ikke akkurat små forventninger til kampen.

Ingen hadde trodd at nykommer Kongsvinger skulle gjøre det stort i sin debut i eliteserien, og alle fikk rett. Den eneste kampen «ridderne» har vunnet så langt er 4-3-kampen mot Manglerud Star hjemme for en snau uke siden. Før det hadde de stjålet ett poeng mot samme motstander, den gang i «garasjen». 4 poeng etter 13 serierunder altså.

Det lukter det ikke svidd av, men det har aldri vært Kongsvingers målsetning. Deres mål er å etablere seg i eliteserien, bygge lag sakte, men ikke så sakte at de ikke kan stå i mot lag fra 1. divisjon i kvaliken til våren.

En kvalik alle på forhånd visste de sammen med Manglerud Star kom til å havne i.

Det er helt hederlig det.

Vi skal huske at Kongsvinger rykket opp fordi et par andre skrotlag ikke klarte mobilisere til spill i GET-Ligaen. Kongsvinger var altså ikke sportslig kvalifisert, men ble tilbudt plassen da Rosenborg og Tønsberg havarerte. Tønssberg havarerte ikke med stil engang, de fikk sutret og sippet seg til en plass i 1. divisjon.

«Ridderne» er enda ikke sportslig kvalifisert, men Norges håpløse seriesystem gjør at det er en virkelighet. En virkelighet som må endres, det ligger ingen fornuft i å ha 10 lag i eliteserien når to av dem er rene rundingsbøyene.

En skam.

Verden ler av oss.

Vi tror Vålerenga går ut i hundre. Det må de. De må ikke la Kongsvinger etablere sitt eget spill, et spill vi har sett på TV2 Sumo som minner mest om løkkehockey. For det er faktisk mulig å kjempe Vålerenga litt ut av stilen selv for de ekstremt dårlige lagene, Manglerud Star klarte det tidvis søndag.

Vi skal ikke, kloke av skade – vi spiller ikke Vålerenga på oddsen heller –  spå utfallet av kampen, men noe under resultatet mot Manglerud hjemme i Jordal Amfi (7-1) vil være nært en skandale. Men vi drister oss til å tro at mål- og assist-tjuvene fra sist søndag, Ihnacak og Karterud, vil fortsette den gode trenden.

Vålerenga kan ikke klatre på tabellen i dag, men Sankt Hallvards menn kan ta steget helt opp i stumpen på Storhamar, da ett poeng bak. Det er jo godt nytt på en måte. Eller kanskje sagt bedre; puste Storhamar i nakken, ikke lukte på fjerten deres.

Det blir ingen gjentagelse av Vålerenga – Strinheim (29-0) nede på begynnelsen av 80-tallet, men kan vi håpe på noe rundt halvparten?

Vi tror det.

Kampen starter i Jordal Amfi kl. 18:30. «Loffen» gnir seg i labbene og får dollartegn i kikkertene for hver tilskuer som kommer, er du en av dem som gir ham en bedre aften?

God natt 8-lags serie, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.