Overblikket: Havariet

Som Titanic sank Vålerenga saaakte, fra en god start og en ikke helt håpløs 2. periode gikk det hull i skroget og kampen var ikke til å redde. Isen smelta og havet svelget Sant Hallvards menn.

Det var ingen marginal trøst at Andreas Stene reduserte til 5-3 med 41 sekunder igjen på klokka. Laget kunne like godt ha fått en barmhjertig død når Sparta økte til 5-2 etter drøye halvspillt 3. periode. Da var det ingenting igjen.

Vi sier ikke dermed at noen burde gitt Sankt Hallvards menn coup de grâce bokstavelig talt, men vi skal innrømme vi tenkte tanken.

Av barmhjertighet.

For på isen var det natta, og Spartas supportere sang velforjent om blå bobler.

Nevnte Andreas Stene var uten tvil Vålerengas mest positive mann tirsdag, ikke nødvendigvis fordi han produserte mest, men fordi han presterte så mye mer og bedre enn tidligere i sesongen. Stene ser ut til å komme som en rakett nå. Stene er hjemme igjen etter å ha vært en del år ute. At det tar litt tid å bli husvarm igjen er helt normalt, og nå ser det ut til at 23-åringen er i ferd med å finne seg selv.

Bra Andreas!

Like bra var det ikke med Jonas Knutsen. Coach Knutsen sendte ham like godt i dusjen etter en hodeløs knetakling mot slutten av 2. periode. Da hadde Vålerenga et slags grep om spillet, men med Knutsens hjerneblødning mistet man det lille man hadde når Sparta fikk overtall.

– Han har hukommelse som en gullfisk. Jeg har sagt det til ham 100 ganger og han lærer aldri. Hvis han ikke lærer nå som jeg sendte han i dusjen er det ikke håp sa Espen Knutsen til TV2.

Og han Jonas Knutsen svarte VG om samme situasjon:

– Han har sagt det til meg mange ganger. Det var dumt av meg å gå inn i den situasjonen, men jeg prøvde bare å gjøre det beste ut av det. Dessverre traff jeg feil. Espen sier det rett fra leveren, og det er sånn det er. Det er tøft å få beskjed om å gå i dusjen, men det er bare å jobbe på videre.

Nok om det, bygones håper vi.

Nå er det noen dager kampfri før Sankt Hallvards menn søndag skal reise den lange veien opp til garasjen i drabantbyen til møtet med Manglerud Star. Og det er ingen sikker borteseier, oddsen bør ikke være lav på Vålerenga.

De dagene bør Espen Knutsen og trenermakker Sven-Arild Olsen bruke til å finne igjen laget. Hvis ikke begynner det brenne et blått lys også for en 4. plass i serien og hjemmefordel i kvartfinalene. Akkurat nå virker laget mest som en gjeng orienteringsløpere som har mistet kartet og løper på måfå rundt i skogen – og innimellom kolliderer de med hverandre men fortsetter virringen.

Men ja; vi er sikre på at Vålerenga når sluttspill.

Det er alt vi er sikre på.

God natt Vålerenga, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.