Johan Bauer gir jernet: Smekk til villmannens leiesoldater?

Kampdag. Det sitrer alltid litt ekstra i kroppen – uansett motstander. Lørdag er det Stavanger hellige kuer, guds gave til norsk ishockey, de ufeilbarlige; Oilers som skal ta i mot Sankt Hallvards menn.

Borte mot Stavanger Oilers er uten tvil de vanskeligste kampene i sesongen. Stavanger er fryktelig gode hjemme, og de har – for å si det på en snill måte – et på sin måte veldig engasjert publikum. Stavanger Oilers har raskt gjort DNB Arena til sin egen festning, langt mer enn de noen gang klarte i Siddishallen.

Vi skal ikke gå så mye inn i hva den kulturen er bygget på, vi bare nøyer oss med å si at den er annerledes…

Men vi skal ikke glemme at Vålerenga var første lag som tok poeng i DNB Arena. 6. oktober 2012, i åpningskampen i Stavanger Oilers’ nye tempel endte kampen 3-2 i Stavangers favør i spilleforlengelse. Anders Hilt Jørgensen og Daniel Sørvik med sin scoring hver var nær ved å ryste de selvgode siddisene. Dessverre pådro David Bräck seg en utvisning 11 sekunder før full tid, noe som ga Stavanger overtall i spilleforlengelsen, og etter drøye ett minutt berget de to poeng.

Men Vålerenga hadde gitt klar beskjed; det er ikke nok med ny hall og en oppblåst villmann av en eier og diktator.

I neste kamp mellom lagene i DNB Arena fikk Vålerenga ordentlig god gammaldags bank. Et forferdelig skue for oss som var tilstede. 9-3 stod det på tavla etter 60 minutter. Grusomt.

Lørdagens kamp byr neppe på noe slikt resultat. Stavanger har, som Vålerenga,  slitt en smule – ikke et helt brød – i innledningen av årets GET-Ligaen. Vi antar grunnen er den samme for begge lagene; spill i Champions Hockey League (CHL) har tatt mye fokus og krefter.

Sånn sett er CHL en forbannelse, men det er så tidlig i sesongen at lagene uansett ikke lider stor av en litt treg start – begge lag vil få betalt for CHL-deltagelsen utover sesongen, og det betyr automatisk lidelse for deres motstandere.

Skadefryd er den beste fryd; vi gleder oss til at flere enn Stjernen, Lillehammer og Manglerud Star skal få lide. Hvem Stavanger påfører smert bryr vi oss egentlig veldig lite om så lengde det ikke er Vålerenga.

Og vær klar over én ting. Stavanger Oilers har faktisk ikke bevist noe enda. Ikke mer enn at det går fint an å lure en steinrik villmann til å investere to containerlass penger og høste noen få trofeer. Stavanger har så langt gjort det en del andre lag har gjort før dem. Kommet som ei kule og blitt i toppen noen år. Det som gjenstår å se er om de kan etablere seg der sammen med Vålerenga.

Andre lag har prøvd og feilet, men ingen har faktisk klart det Vålerenga har gjort enda. Og Stavangers nedtur kommer. Den kommer neppe i år, men når den kommer vil det vise hva klubben virkelig er laget av. Vi tror klubben er en vaklevoren konstruksjon, som på tross av at DNB Arena er støpt i betong, mangler det ekstra som Vålerenga har og som gjør Vålerenga unik i europasammenheng.

Det sitter i vegga i garderoben på Jordal, uansett hvor mye sopp, mugg og råte det er der. Det funker.

Ny hall på Jordal? Vi er ikke så sikre på at vi egentlig vil ha det… La oss i det minste beholde garderoben…

Når det kommer til å butte som verst har ikke Stavanger Vålerengas tradisjon, kontinuitet og rutine. Det blir stygt. Vakkert stygt.

Vi gleder oss til å fryde oss.

Og det er hva vi mener om den saken.

 


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Hr.Bauer deler i vi-form, noe som henspeiler hans til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.