Johan Bauer gir jernet: Året rundt med Vål’enga…

Lørdagens tap mot Stavanger Oilers sitter fortsatt i kroppen. Mandag morra blues. Men ikke Absolutt blåmandag.

Heldigvis er det lyspunkter.

Søndag kveld slo Vålerenga fotball Sogndal 2-1 hjemme på Ullevål. Det er jo noe, i hvert fall for de Vålerengapatrioter som følger begge disse idrettene intenst. Et lite plaster på såret, men like fullt et plaster.

Og intenst er stikkordet i dag.

For veldig mange er intenst opptatt av Vålerenga. Så opptatte at de mister litt gangsyn til tider. Noen er opptatt av én av idrettene, andre av to eller flere. Men spesielt fra de som elsker Vålerenga Ishockey intenst kommer det samme utsagnet år etter år.

«Hvorfor synger dere Året rund med Vål’enga når dere ikke kommer på Jordal?»

Hva er dette da? Forsøker man feilslått å spille på folks dårlige samvittighet? Det kan vi fortelle, det virker ikke. Å forsøke å få folk til Jordal ved å forsøksvis gi dem dårlig samvittighet virker ikke. Det har aldri virket, og det kommer aldri til å virke.

Også Vålerenga Ishockey som klubb drev med den type argumentasjon for ikke så veldig lenge siden, men de skjønte til slutt at det virker ikke – godt hjulpet av noen som fortalte dem det. Vi skal ikke nevne navn, men Vålerenga Ishockeys mest kjente fjes, potensielt bare overgått av han treneren, har lagt om stilen. Nå framsnakker han i stedet for å forsøke å guilt trip’e.

Det eneste man oppnår i sum ved å invitere folk med tvang eller negativitet er at flere definitivt ikke tar seg en tur på Jordal, fordi der er det bare sutrekopper. Og at det er u-hjelp.

Hvis man derimot heller snakker om ishockey, og der under Vålerenga Ishockey, i positive ordelag er sjansen for at flere av de som normalt bare ser ball-på-gress tar seg en tur, og da ikke bare til finalene. Hvis man påpeker spenningen, situasjonene og intensiteten i spillet. Gjerne iblandet litt om gla’vold – ja da er sjansen langt større for at de tar seg en tur eller ti.

Vi håper klubbens endring i måte å kommunisere på også kan bli standard for supporterne. Klubben har gjort mye rart opp gjennom historien, men på dette planet er meningsbærerene i klubben meget gode forbilder blitt.

Så tenker du kanskje at pokker heller, dette gjelder jo ikke meg? Nei, det gjør det kanskje ikke, fordi dette gjelder en del, men ikke alle.

Og det er hva vi mener om den saken.


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Hr.Bauer deler i vi-form, noe som henspeiler hans til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.