Johan Bauer gir jernet: Nok en gang heroisk innsats

Johan Bauer hockeyDet var en kamp tirsdag aften som kun hadde akademisk interesse. Vålerenga hadde ingen sjanser til å gå videre etter gruppespillet i årets utgave av Champions Hockey League (CHL), men det lot ikke til at det var mentaliteten som var skrudd fast i pannebrasken til spillerne.

For nok en gang leverte spillerne. All heder og ære for det. Og Tobias Lindströms mål var av den frekke, fine sorten. Färjestad på sin side gikk ut i hviletempo, og først i 3. periode viste de klasseforskjellen alle vet er der. Färjestad vant 4-1, det siste målet i åpent mål.

Selv så vi kampen på TV2 Sumo. Det er selvfølgelig en skandale at vi ikke tok den relativt korte turen over til Karlstad, men vi sparer kreftene til seriespillet som ser ut til å bli i overkant spennende – i det minste nå i starten av sesongen. For serien vil roe seg ned, og lagene vil i høy grad finne tilbake til sin vanlige plass på tabellen. Også Vålerenga og Stavanger Oilers.

De lagene som ligger høyt på tabellen nå – mot all sunn fornuft – bør ikke bli for komfortable, Vålerenga og Stavanger Oilers vil komme som en kule nedenfra. Alt annet er mot naturlovene.

Spill i CHL har så langt ikke gitt noen uttelling i den hjemlige serien. Men dette vil komme. Vi spår at Vålerenga allerede torsdag er tilbake i godt gammelt slag, og at hevnen kommer mot Manglerud Star. Manglerud Star har selvfølgelig ikke gjort noe vondt egentlig, men det bryr neppe Sankt Hallvards menn seg noe om.

Etter tre strake tape tak, to av dem hjemme i Jordal Amfi, er det på tide å ta tak. Gårsdagen mer enn godkjente kamp i Löfbergs Arena bør ha gitt spillerne selvtilliten tilbake, og lørdagens totalhavari i Sarpsborg bør være brent og kastet på giljotinen. Opp av asken bør et fandenivoldsk Vålernga reise seg.

Vi synes nesten litt synd på Manglerud Star, nesten.

Og det er hva vi mener om den saken.

 

Comments are closed.