Johan Bauer gir jernet: Børst, bomber og boksing

Johan Bauer hockeyTirsdag kveld i Löfbergs Arena i Karlstad, under kampen mellom Färjestad og Vålerenga i Champions Hockey League (CHL) ble det rabalder på tribunen. Et rabalder vi synes er unødvendig og svært uheldig.

Kort fortalt ble det benyttet pyro, antagelig slike bengalske lys, og det var et par relativt harmløse tilfeller av slossing. Men debatten om dette har gått i ettertid, stort sett på Klanens forum, men også i et par grupper på Facebook.

La oss si det med en gang; pyro er flott å se på, og det gir en ekstra ramme til kampen.

Men ikke all pyro er god pyro. Pyro som for eksempel ikke er avklart med arrangør er ikke ok – selv om den foregår i kontrollerte og sikre former. Fordi klubben blir den som får lide, og ikke minst får de negative omtalene i media i etterkant. Klubben blir med høy grad av sannsynlighet også bøtelagt.

Vålerenga Fotball eier ikke nåla i veggen, men det er på ingen måte bedre stilt på Jordal. Der vasker man pølsepapiret for å ha råd til å ha noe å føre regnskap på. En bot til klubben, det være seg fra NIHF (Norges Ishockeyforbund) eller CHL er svært dårlig nytt. Vålerenga har ikke blitt bøtelagt enda, men saken er ikke ferdig behandlet i CHL, og har såvidt vi vet ikke nådd NIHFs klame lokaler enda.

Et annet aspekt med pyro er at det er et usikkerhetsskapende moment. Pyro må annonseres på et vis, eller holdes så adskilt fra det generelle publikum at det ikke fostrer uro blant publikum. Det er ikke greit å være innesperra i en sardinboks som brenner på innsida – som er en følelse vi har hørt referert fra en far med to barn på Jordal (ikke i Karlstad).

Vålerenga Ishockey er liberale, og er med på nær sagt alt som er gæærnt og moro – men som foregår kontrollert og trygt. Vålerenga Ishockey bruker selv pyro. Det burde henlede selv den mest innbitte ultras-kropp til å få utløp for fetisjen sin gjennom samtaler med Vålerenga.

Og så var det dette med en liten MMA-kamp i kampen da, på tribunen. Det er lavmål, uansett hvem som gjorde det og hvorfor. At folk har fått i seg litt mye børst på veien til Karlstad er jo uunngåelig og i seg selv ufarlig. Men når folk ikke kan styre aggresiviteten sin på grunn av noen skarve flagg – da har inntaket vært i overkant stort.

Og det samme for de som flagger; ta en antabus.

Sånne konflikter bør løses i minnelighet der og da. Det er ikke rakettforskning. Løsningen i dette tilfellet var så banalt enkel at vi ikke gidder lese den opp engang.

Men når man ikke løser det kommer VG og Dagbladet halsende etter lukten av Vålerenga blod – og Vålerenga og ishockey-sporten blir atter en gang fremstillt i dårlig lys.

Det er et lys vi ikke vil ha. Slutt å skade sporten vi elsker!

Og det er hva vi mener om den saken.


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Hr.Bauer deler i vi-form, noe som henspeiler hans til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

Comments are closed.