MortenNsDagbok: Det er kamp i Oslo

Det er ingen hvilken som helst kamp i Oslo i dag, det er en kamp om tilværelsen. Det er Vålerenga, og det er Brann. For Vålerenga Fotball er det penga det står om. For Brann er det nedrykk. I tillegg snakker vi om medaljer og Hamar-bling – og avspark kl 18:00.

Vålerenga Fotball bedrer stadig sponsorposisjonen. Allikevel er vi i øyeblikket avhengig av et raust grunnfjell i forbindelse med innsamlingsaksjonen, og vilje fra vår mangeårige hovedinvestor Tor Olav Trøim, for å unngå konkurs i år.

En konkurs i Vålerenga nå ville være fryktelig. Det vil velte hele klubben overende. Hvis man skjærer ned gjelda og deler den ned til stort og smått av lilleputtlag, vil det vedhefte hvert eneste lag et raust og sekssifra beløp. Det ville ikke ha gått, selvfølgelig. Dette er bakteppet for 1) Årsmøtet 1/9, som mest sannsynlig kommer til å vedta en splittelse som skiller ut elitedelen som egen klubb i alliansen, og 2) forhandlingene som nå forhåpentligvis pågår med investorer for å få de til å både innfri sine eksisterende  forpliktelser og å påta seg nye!

Vålerengas grunnfjell tar nok en gang et krafttak i dag, og det arrangeres vorspiel i Vallhall der penga går til Enga. Les alt om dette her.

Mens Enga på sparebluss kjemper om medaljene, gjør Brann millioninvesteringer for å unngå nedrykk. De har funnet sin redningsmann i Hamar-bling, og Marcus Pedersen har allerede debutert for bergenserne. Hamar-blinget framholdt at den spennende sportslige utfordringa og byen Bergen var grunnen til at han endte opp der og ikke i Molde. Dette selv om riksmedia hadde stålkontroll på økonomi, og kunne melde at lønna i Bjørgvin var på to millioner pluss en voksen bonus – mot 900 000 i Molde og benkesliting bak Tommy Høiland. Jarraså….

Det er bare å glede seg til avspark kl 18:00, dette er et av norsk fotballs klassiske oppgjør – og kanskje det siste i sitt slag (på en stund)?

SISTE: Det viser seg at klubben har gjort så ytterliggående innsparingstiltak, at lederen av pauseunderholdningen (der noen voksne kan sikte på tverrliggeren og vinne bil i ett år, og kidsa kan vinne nettbrett eller gavekort på Ringo etc om dem treffer plakatene som ligger strødd på matta) er outsourca på dugnad. Og det er undertegnede som har tatt dugnaden i dag. Jeg lover å snakke minst like sakte som Espen Knutsen i mikrofonen.

Siden det sikkert blir ganske trøtte greier, er det best om du girer deg opp til kampen med Backstreet Girls. Vi snakkes.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og er redaktør på Klanen.no, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok.

Comments are closed.