I kveld er det hockey!

Det droppes puck i Champions Hockey League i kveld. Vålerenga møter Zürich Lions borte. De er et helvetes godt hockeylag, men våre iskrigere skal gjøre alt for å dra med seg poeng fra løvens hule.

Tekst: EspenB// foto: Eivind Hauger


Zürich Lions er ranka som nr fire i turneringa og er regjerende CHL-mestere. CHL er spilt en gang for noen år tilbake og da var det altså sveitserne som stakk av med den gjeve bøtta. Nå står bøtta klar til å plukkes igjen. Lions er forøvrig regjerende sveitsiske mestere og fire av gutta på laget har VM-sølv for Sveits i fra 2013 på skryteveggen.

Turneringa består av 26 lag fra 11 nasjoner og det spilles gruppespill før de to beste i hver gruppe går til kvartfinaler. I tillegg til sveitserne møter som kjent Vålerenga Vienna Capitals og Färjestad. Vienna Capitals nøter vi i Wien på lørdag.

Vålerenga fikk være med i det gode selskap via et wildcard og er ranka som nr 43 og nest sist i turneringa. Det forhatte laget fra Stavanger – Åjlars –  er forøvrig ranka som nr 39.

Jeg er ikke spesielt imponert over sesongoppkjøringa til Vålerenga. Det er snaue tre uker på is og en treningskamp, så mine forventninger til gutta i kveld er ikke spesielt høye. For meg fremstår det som om Shampo bruker de første CHL-kampene som en del av sesongoppkjøringa.

I kveld får vi altså se om surmulinga mi slår til eller om oppkjøringa bærer frukter for kaptein Brede Frettem Csiszar og hans menn. TV2 Sportskanalen viser kampen fra kl 19:40. Kampen sees best med leskende drikke i hånda blant likesinnede på Vålerenga Vertshus eller Bohemen.

Det er endelig puck igjen. Heia Vålerenga!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.