Heldig med været

De mest brunbarka folka på tribunen har kanskje ikke vært bortreist i sommer, i hvert fall ikke i bokstavelig forstand.

Tekst: EngaTifo

EngaTifo-medlemmene har hatt mange og lange jobbeøkter i steikende sol på grøntanlegg rundt Jordal og Kjerka. Gevinsten er altså et forførende friskt utseende. Pluss økt oppmerksomhet om supporterlivet. Utendørsjobbinga har nemlig som bieffekt at vi får drevet både verbal og visuell folkeopplysning. Nysgjerrig forbipasserende har både fått vite at «tifo» kommer fra en italiensk betegnelse for supporter – tifosi – og at de svære flaka med stoff som dras opp over huene våre på tribunen ikke kommer ferdig fra Kina.

Noen av de nysgjerrige har blitt vervet til gruppa på stedet – og i neste runde har de oppdaget at det skal mange 16-meters sømmer til før vi har et flak som dekker et tribunefelt, samt at Klanskontoret er en varm og trang systue. Alt dette vet jo du, men tru det eller la vær: Folk flest vet fælt lite om tifo-arbeid.

I sannhetens navn har et flertall i den gjengen som har stått på i sommer også hatt en bratt læringskurve. Ikke minst har tabbene våre vært til å få forstand av. Men det har blitt tifoer, og det skal det bli både flere og bedre av i framtida! Hvis vær og føre tillater, da. For det vil ikke være like lett å moblisere til dugnader utendørs i mars for eksempel, når vi skal forberede sesongstart 2015.

Du har ikke en hangar å låne vekk til en rimelig pris, vel? Vet du om et romslig og litt rølpete lokale, så tips oss på tifo@klanen.no. Vi lover å komme ut når sola skinner over Enga uansett.

engatifo2014

Comments are closed.