Vaterlands bru – leserinnlegg i forkant av møtet på Valle lørdag

Ansvar (ˈɑnsʋɑːɾ) substantiv nøytrum entall/singular

1. Forpliktelse til å stå til rette for noe økonomisk ansvar 2. Skyld. Selskapet har påtatt seg ansvaret for ulykken.

Tekst: LasseL

Dette er et innlegg i spalten Bardisken. Se mer info nederst.


Ansvar er et ganske stort ord. Det veier tungt. Vi har vel alle vårt ansvar, enten det er overfor oss selv, unger, familie, kompiser, jobben, banken, quizlag osv så er det et ansvar vi selv har tatt på oss. Et ansvar vi må leve med og ta konsekvensene av.

I fotballverdenen derimot…

Under verstingmesterskapet i fotball har Nigerias utvalgte menn stolt proklamert for en hel verden at penger er viktigere enn selve lagspillet, en flyvende hollender har levd opp til det kallenavnet i straffefeltet, en uruguyaner har nok en gang hatt en uheldig oral- ulykke og en konstant tårevåt brasiliansk keeper har takket folket for støtten om og om og hjelpe meg om igjen. Ansvar? Ikke før man er presset opp i et hjørne om MÃ si «sorry». Det holder, visst nok.

Enga har bedt inn til møte på Valle førstkommende lørdag. For å redegjøre for ‘situasjonen’. En situasjon som har gått fra jævlig ille til stor krise. Si hva du vil, men Trøim har nå tatt økonomisk ansvar en del ganger. Vi, som supportere tok ansvar når «Det er vi som er Vål’enga»- kampanjen skjøt fart. Jeg, og jeg er aldeles ikke alene, trenger at folk innad i klubben nå tar ansvar.

«Noen skjelver for morradagen, det blåser en kaldere vind.»

Og som sangen lyder videre: «Tia er det igjen som kan snu». Ting har skjedd. Mange feil. Gjort er gjort. Spist er spist og pult er pult. Nå er det på tide å ta ansvar. Det er en del folk i klubben som i det minste burde stille sin plass til disposisjon. De skulle helst innsett nå at deres tid i klubben, lik den grå elva, har rent ut under Vaterlands bru.


Bardisken er Klanen.nos spalte for leserinnlegg. Her kan Klansmedlemmer og andre Vålerenga-supportere delta i debatten rundt Vålerenga. Tema er valgfritt. Klanen.no forebeholder seg rette til å redigere, forkorte og justere innsendte bidrag. Innlegg i denne spalten er ikke et utrykk for Klanens offisielle mening.

Send inn ditt bidrag til webpublisering(A)klanen.no. 

Comments are closed.