Vålerenga-Rosenborg, i morgen smeller det!

Rosenborg, Rævbk, bartefaen, blodsugera, NFF sine yndlinger, hele Norges Rosenborg, skinnvestkameratene, mokasingjengen, troillungan. Det er ikke bare kjære barn som har mange navn. I morgen gjester de Ullevaal og taper.

Tekst: EspenB // foto: Engamedia


Jeg hater Rosenborg mer enn alle andre lag til sammen. Hegemoniet de hadde med 13 seriemesterskap på rad kan ikke – og skal ikke – tilgis. Hatet er likevel helt annerledes enn det jeg føler mot f.eks Brann og LSK.

Det er samme type hat jeg følte mot han digre møkkahaugen med minimal hjerne som ga meg bank på barneskolen bare fordi han var større enn meg.

Vær klar over at Rosenborg het Odd i starten. Trøndera var så imponerte over skienslaget med samme navn at de ikke bare kopierte draktene, de tok navnet til heltene sine også. Sånn har det egentlig fortsatt. De kjøpte de største talentene og satt dem på benken så andre lag ikke skulle få hevde seg. De er skikkelig sympatiske de sort/hvite fra Nidaros.

I år er det krise i Rbk.  Trener Perry må gå, sportsdirektør Hoftun må gå og kjedelige, gråe og nitriste Rune Bratseth må gå. Det er skandaleoverskrifter i avisene. Rbk er helt nede på tredjeplass i Tippeligaen.  Tredje plass! De har to tap på 14 kamper og det er jo helt uhørt! Hele Norges Rosenborg skal jo lede tabellen hele tiden og vinne med kalassifre hele tiden. Stakkars, stakkars Rosenborg. Det må være fryktelig å være RBK-supporter om dagen. Jeg føler virkelig med dem.

Her hjemme hos oss sjøl veit vi ett og annet om kriser og skandaler vi også. Når dette skrives er det krisemøte på Valle. Igjen. Vålerenga står på konkursens rand og kan meget godt forsvinne fra Tippeligaen før sommeren er over. Jeg brøler fuck off til Rosenborgs krise. Den er ikke engang storm i ett vannglass.

Jeg skulle egentlig vært på krisemøtet på Valle, men det ble noen beger for mange i går så jeg forsov meg. Nåvel, sånn er det bare, ikke alt går som man planlegger, bare spør Vålerenga.

Vi opplever likevel en opptur av dimensjoner i Vålerenga om dagen. Vi vinner fotballkamper, og på Ullevaal er vi ubeseiret denne sesongen. Vi har ikke tapt hjemme og står med fire seire og to uavgjorte på våre seks hjemmekamper. 14 av 23 poeng er henta på en fotballbane nær deg. I morgen får vi besøk av stakkars, stakkars kriseramma Rosenborg. De har forøvrig ikke tapt på bortebane i år ennå, og det er jo faktisk krise.

Heldigvis står de med skjelvende knær på Ullevaal i morgen kl 17:00. Morten «jeg skal spille for Vålerenga» Gamst P, Ken Henry, Nicki Bølle og alle de andre små kriserammede i sort og hvitt. Da skal Vålerenga røske opp i stakkars, stakkars Rosenborg. Da skal han digre møkkahaugen fra barneskolen min hevnes. I morgen vinner Vålerenga, så enkelt er det.

Du må komme deg på kamp. I morgen spilles den største kampen på Ullevaal. VM-finalen senere på kvelden kommer til å smake mye bedre etter seieren over bartepakket. Da har du noe å feire. Det blir Vålerengaseier!

Da sees vi på Ullevaal i morgen da? Ta med deg sangstemmen din og syng høyt. Velkommen skal du være!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

0 thoughts on “Vålerenga-Rosenborg, i morgen smeller det!

  1. Pingback: Klanen.no