Harryfaktor

Noen drar til Drammen på lørdag. Jeg har tatt Harryfaktoren enda lenger og dratt til Syden. Det vil jeg gjerne fortelle deg om.

Tekst: LasseL 

Dette er et innlegg i spalten Bardisken. Se mer info nederst.


«Hej, mina vänner. Jäg heter Madelene, men ni kan kalla mig Madde” sier reiseguiden. De selger ikkeøl og cider slik skikkelige turbusser gjør, men så kryr det ikke av Enga- folk her heller..”Ni har alla fått et infopacket” fortsetter ’min vänn’ Madde og forteller om stedets mest trafifkerte lyskryss og informerer om alle restauranter vi burde besøke, samt høyt og lavt om blæh, blæh, blæh.

Det er ikke før Madde sier ”och ni måste inte kasta toalettpapperet i toan” at hun får min oppmerksomhet.”Nej, ni får absolut inte kasta toa papperet i toan, men i en hink brevid”

HVA FOR NOE!!!?

Det stod det ingenting om i brosjyren!

Asurblått hav? Ja!

Lange sandstrender? Ja, jøss!

Helt nye strandboliger? Ja, da!

At man må delvis bæsje i en søppelbøtte? Nei, det stod det ingen verdens ting om.

Hva gjør du om du er på besøk hos folk? Og ikke finner bøtta?

Man kan ikke ture inn i stua med en håndfull besudlet toalettørk i den ene hånda og språkguiden i den andre mens man prøver å finne ”jeg er ferdig…” på gresk.

Og så forvente å bli invitert tilbake igjen…

Det er vel likeså greit; direksjoner til private fester her i Hellas er noe vanskelige å følge:

’Du går inn gaten ved det hvite huset med de blå dørene, så tar du til høyre ved det hvite huset med de blå dørene, følger rekken av hvite hus med blå dører, til du står ved et hvitt hus med blå dør og da ligger huset vårt til venstre. Rett ved siden av et hvitt hus med blå dører. Vi bor i et hvitt hus med blå dør, du kan ikke ta feil. Kom i syv tiden’.

Det er færre nyanser på husene enn det er i do-bøttene her nede.

Uansett, man blir bedt på fest og da tar man med seg drikke. Her nede finnes 3 lokale spesialiteter:

Raki – med en smak mange nordmenn kjenner igjen. Mest vanlig å tynnes ut med kaffe, spesielt i Trøndelags- traktene. Her får du en isbit.

Ouzo – som er en versjon av Tyrkisk pepper. De tar bort de grå og mørkegrå fra Knott posen og heller sprit på de gjenværende hvite. Knott shot, der altså.

Til slutt har de Retzina. Det er hvitvin. Hvitvin med kvae. Kvae er vel fortsatt, om smaksløkene mine ikke tar helt feil, hovedingrediensen i skismøring.

Det blir sannelig fest av HB med is, Knott shot og Swix blå, det er helt sikkert.

Klok av erfaring, har jeg sluttet å konkurrere med sidemannen på stranden om å ha lavest solfaktor. Det er flaut nok når du er barn, men i en alder av 39, er det ekstra flaut å måtte bade med t-skjorte. Jeg startet rolig med faktor 30. ’For jeg har ikke grunnlag’ som mine kvinnelige bekjentskaperforteller meg. Deretter faktor 15, så 6 og til slutt, kongen av smøring: kokosnøttolje!

Det er vanskelig å komme lenger unna Norge enn lukten av kokosnøtt! Og nærmere barndomsdrømmen om å bli Hulk Hogan kommer jeg faktisk ikke.

På stranden høres barnelatter og deilige bølgeskvulp, kun avbrutt av

FAAANTA, COLA, LEMON!!

FAAANTA, COLA, LEMON!!

FAAANTA, COLA, LEMON!!

Man blir nesten rent ned av folk som selger brus, kringler, cd’er, massasje, sjal og smykker. Det eneste som mangler er en kar i grå og rosa- spettet boblejakke som selger pins fra Lillehammer OL.

Innkasterne på restaurantene frister med sin «kunnskap» om Norge;

”Hellow. You from Norway? Football? Rosenberg, yes? Good? Come in Rosenberg!”. Flass!

Det er som om tyskere skulle stige inn på en norsk restaurant kun fordi hovmester stod utenfor om sa ”Borussia Munchen Gladbach! JA! JA? Sie gut! Borussia!”. Tror ikke det.

Min favoritt var restaurantøren som sa ”Norway? I know Norway! Listen… Gryyysen staar at hyyylaaaaa!”. Da vet du at du er i Syden, når man må bruke Odd Nordstoga for å selge grillspyd.

Men nabo’n min i Oslo elsker alt dette. Absolutt elsker Hellas. ”Jeg skulle ønske at jeg bodde der” sier hun stadig vekk.

Hun er fra Drammen og heier på Godset. Slik må straffes.

Så når jeg kommer hjem, skal jeg gå på besøk til henne. Da skal hun skal få gresk salat med ekte Feta, så skal jeg skjenke henne drita på Ouzo og jeg skal putte sand i fuktighetskremen og alle skoene hun har.

Og så skal jeg bæsje i søppelbøtta hennes….


Bardisken er Klanen.nos spalte for leserinnlegg. Her kan Klansmedlemmer og andre Vålerenga-supportere delta i debatten rundt Vålerenga. Tema er valgfritt. Klanen.no forebeholder seg rette til å redigere, forkorte og justere innsendte bidrag. Innlegg i denne spalten er ikke et utrykk for Klanens offisielle mening.

Send inn ditt bidrag til webpublisering(A)klanen.no. 

Comments are closed.