Kropp selges til inntekt for Vålerenga

I morgen er det menneskesalg på Vålerenga. Jeg er til salgs og du kan kjøpe meg. Snakker vi slaveri eller har jeg blitt prostituert? Les den svært lite rystende historien om en enkel mann, hans tid og Vålerenga.  

Tekst: Objekt 34 aka EspenB // foto: Selfie av Ine og Espen.


I morgen selges det gjenstander, Vålerenga-memorobilia, kunstverk og annet på Vålerenga Vertshus. Det er en god gammaldags auksjon der den med mest kroner i labben er konge. Bakgården på Vålerenga Vertshus blir stedet der penga regjerer i morgen. Auksjon starter kl 16:00

Det selges mennesker også. På kjøpet får du pizza, fotballkamp og øl.

Lolalavisen dittOslo.no tok kontakt med meg for noen uker siden. På den tiden var jeg fortsatt ett menneske. Nå er jeg en ting – et objekt – som skal selges til høystbydende. I morgen.

Det hadde det blitt kjent at jeg stiller meg selv og min tid til rådighet for enhver som måtte ønske å kjøpe. Det høres jo litt suspekt ut, jeg innrømmer det. dittOslo spurte da også om hvor langt jeg er villig til å gå. Ville jeg solgt kjerring, unger, bil og hus for å redde Vålerenga?

Det handler ikke om sånne ting.

Det handler om Vålerenga. Det handler om deg og meg. Det handler om hva vi skal bruke tida på de neste årene. Hva gjør vi egentlig om Vålerenga blir slått konkurs og blir borte fra Oslo by? Hva gjør vi om gutter 04 og alle de andre barnelaga blir borte fordi det ikke er noen penger lenger? Hva gjør vi om Vålerenga og A-laget ikke er der for oss ? Hva gjør vi da?

Hva faen gjør vi da?

Dette er tanker som har kverna gjennom hodet til de fleste som har et forhold til klubben vår. Innsamlingsaksjonen er en direkte konsekvens av sånne tanker.

Jeg ga klubben en tusenlapp umiddelbart, mest fordi jeg hadde spenn akkurat da. Det er ikke alltid tilfelle – sånn er det bare. Jeg sendte noen sms da Enga til 2434 ble mulig også. Det er mange som meg. Vår innsats – din og min – har allerede samla inn over to millioner til klubben vår.

Det er digert og det står det respekt av.

Vi har allerede samla inn over to millioner kroner! Til Vålerenga!

Vi må samle inn over dobbelt så mye som vi har klart til nå, og det er Vålerenga som er essensen her. Et knippe mennesker stiller seg selv til disposisjon i morgen. Noen er kjendiser og gamle helter, andre – som meg – er bare med fordi vi bryr oss.

Om jeg kan selges til inntekt for Vålerenga – da er jeg villig til å stille. Selvsagt er jeg villig til å stille.

Det hjelper lite om jeg stiller og ingen byr. Da blir det en klein og pinlig opplevelse for meg personlig. Jeg er en tøffing og takler det, men poenget er at vi samler inn spenn til Vålerenga. Det er ikke Ine-Elise Høiby, Freddy dos Santos, Tina Wulf, Bernt Hulsker og meg du byr på. Du byr på Vålerenga – du byr på Vålerengas videre eksistens.

Tenk over det og by til det svir i hjerterota, så skal vi sørge for å by på oss sjøl når det blir kamptid.

Du får igjen to opplevelser for penga dine. Først og fremst får du gleden av å være med på å redde Vålerenga fra konkurs. Så blir det fotballkamp, pizza og øl med helten din – eller meg.

Så møt opp på Vertshuset i morgen. Ta med kontanter og by!

Her er noen av objektene som auksjoneres bort på Vertshuset i morgen.

Du kan sende inn forhåndsbud også. Trykk på linken over for info.

Ine og jeg står allerede i 500 kr hver. Det er en tusing til klubben og det er helt herlig! Tina Wulf er oppe i 1500! Håper det blir mer – mye mer!

P.s Bildet er av Ine og meg. Kjøp oss da vel!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

0 thoughts on “Kropp selges til inntekt for Vålerenga

  1. Pingback: Klanen.no