MortenNsDagbok: Bursdagsfeiering mot alle odds?

Vålerenga møter Stabæk på bortebane i dag. Med ett poeng på tre bortekamper skriker statistikken mot oss, men vi er ikke snauere enn at vi ønsker oss tre poeng på egen bursdag.

Vi fyller ikke akkurat rundt år i år, men ei lita oppmerksomhet tar vi selvfølgelig gjerne i mot. Klanen ønsker seg tre poeng, men forventer først og fremst full innsats mot et Stabæk-lag vi er gode nok til å slå.

Så langt i år har vi hentet bare ett poeng på bortebane. Vi fikk klar stryk både i Molde og Sarpsborg, mens vi skrapte med oss ett poeng på tampen i Haugesund. Det borger ikke for den store optimismen, selv om vi har har mange hakk bedre hjemme, sist i den fantastiske seieren mot Strømsgodset.

Arrangøren har åpnet to felt for Vålerenga-fans i kveld. Ikaros&co har valgt å ta plass i Klokkersvingen, mens Klanen setter sitt sangsentrum på setefeltet nærmest svingen.

Det betyr bred støtte til laget fra tribunen, om enn med variert fart, kvalitet og kvantitet! Det tror jeg spillerene driter i, så lenge det samla trøkket er bedre enn hos hjemmefansen. Med rundt fem hundre tilreisende fra Oslo har vi alle muligheter til å klare nettopp det, for SÅ mye trøkk er det jo ikke på berget der borte.

En aktuell mann å følge i kveld blir Herman Stengel.

Etter bittelitt surr med overgangen gikk han til VIF fra nettopp Stabæk foran denne sesongen. Noen husker kanskje at TV2 gjorde sitt ytterste for å ødelegge både Stengels karriere og økonomien i både Stabæk og Vålerenga, men i forhold til spilleren Herman Stengel er dette tilbakelagt, gjemt og glemt.

Vi håper at Herman får muligheten til å la være å feire scoringa foran sitt gamle publikum i kveld.

Da snakkes vi ikveld da, til en seier der Herman Stengel blir matchvinner. Mot alle odds.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og er redaktør på Klanen.no, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok.

Comments are closed.