MortenNsDagbok: Brann har alt å tape – og hater det

Mens Vål’enga speller for å holde følge i medaljekampen i dag, må Brann vinne resten av kampene i år for å være i noenlunde samme situasjon. Vi har alt å vinne, mens Bergen skjelver i regnbuksene.

Tabellen juger sjelden, og den viser at Enga har dobbelt så mye poeng som Brann så langt i sesongen. De som heller til skarring i kommunikasjonen har slitt – men kanskje ikke i dag?

Alle kamper lever sitt eget liv, men kampene mot Brann betyr så mye mer – ihvertfall for oss på tribuna. Bergens storbykompleks gjør at det er MINST likedan andre veien.

Å vinne mot Brann i Bergen er faktisk noe av det største du kan oppleve som Vål’enga-speller. Først og fremst fordi det betyr mye for Klanen – men også fordi hele Bergen hater deg. Et mer komplett kompliment skal du leite lenge etter.

De samme følelsene er i sving når vi nå om dagen kan godte oss over Nalle Norlings gull-Brann i nedrykksstriden. Eirik Husefjas er knapt nok raskere enn sin egen skygge, og lite er nystemt i bygda med fisketorget.

Det ER deilig å ha noen å hate. I dag kl 19.00.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og er redaktør på Klanen.no, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok.

Comments are closed.