MortenNsCupDagbok: Kampen mot eksklaven

Første runde i cupen. Vålerenga møter Nordstrand, østkantens vestkant-eksklave. Kan hytte-eierene og turgjengerene sin klubb true storebror?

Nei. Det kan de ikke.

Thomas Holm (LEGENDEN!) sitt Nordstrand har ikke nubbsjans. Det blir et søtt lite møte med en klubb midt i det tjukkeste nedslagsområdet for vår egen – akkurat slik det skal være i første runde av cupen. Det blir kiosksalg, målkalas og muligheter for våre mange unggutter til å boltre seg. Solskinn og sjarme!

Og selvfølgelig et aldri så lite overskudd for en lokal klubb som driver et viktig arbeide i sitt nærmiljø.

Det kan de saktens trenge, for penga sitter ikke noe løsere i villastrøket på Nordstrand enn ellers. Vi snakker her om et strøk der det er vanlig å handle på superkolonialen Jacobs på Holtet, om ikke annet for å fylle opp kjøkkenskapet med bæreposer med rett logo. Hvorfor? Når naboen ser deg må også søpla kastes standsmessig, må vite.

Kampen spilles et steinkast unna villastrøket, og vi anbefaler Sotahjørnets utmerkede guide for deg som vil ta deg til kampen. Klansbussene kjører også fra Bohemen og Vertshuset.

I gamledager startet distriktspolitisk avdelings blogg med omtale av cuprundene. Et lekent element den gangen var lansering av nye tulle-sanger, med melodier med en slags tilknytning til laget vi møtte. I år prøver vi oss igjen, uten særllig tro på at sangene noensinne vil bli å høre på tribunen. Vi tar utgangspunktet i sangen om den søte lillebroren som skulle plukke i et lokk: Blåbærturen av Alf Prøysen.

Det var en deilig sommerdag at Rekdal sa til Schjønberg
Nå går vi ut i skauen og ber om bedre vær
Så får vi med oss fans og folk, og lager folkefesten
For det er nok å ta av, det er mange poeng der

Men vi må ha en plukke-cup og den må være stor
Så stormet alle banen mens de stemte høyt i kor

Og Vidar fikk en hattrick-kamp og Rekdal pærebrus
og Muri fikk en melkekropp og Sivert kremmerhus
Så fløy de rundt i skauen i en glad og vilter flokk
Og Thomas Holm fløy sist og skulle plukke i et lokk

(Om du ikke skjønte det, var linken her at Thomas Holm representerer «lillebror», som lissom Nordstrand er da. Jadda, så neidaså. Talas!)


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og er redaktør på Klanen.no, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok. Han er ikke medlem i Klanstyret.

Comments are closed.