MortenNsDagbok: Vålerenga-evangeliet

Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra supporterkoordinator Espen Knutsen om at hele Oslo skulle innskrives med sesongkort på Ullevål Stadion. Denne første innskrivning ble holdt mens Stig-Ove Sandnes var landshøvding på Valle. 

Og alle drog av sted for å la seg innskrive, hver til sin Sjappe. Distriktspolitisk talsmann drog da fra Mortensrud i bydelen Søndre Nordstrand opp til Helsfyr, til Frode Veies VålerengaSjappa, siden han var av Bohemens hus og ætt, for å la seg innskrive sammen med resten av DiscoBoys, en slags heiagjeng, som ventet på seriestart. Og mens de var der, kom tiden da de skulle heie, og de heiet på sitt lag, det eneste, jekket en øl og la tomgodset i en pose. For det var ikke plass til dem i kassa.

Det var folk fra administrasjonen der i nærheten som var ute og holdt nattevakt over spillerene sine. Med ett stod en Kjetil Rekdal foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet. Men treneren sa til dem: «Frykt ikke! Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket: På fredag blir det født dere en frelser i Ole Gunnars by; han er Vidar, Spissen. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et banner som er skrevet og ligger i en buss.» Med ett var treneren omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste fotballgudene og sang:

«Ære være Vålerenga i det høyeste og fred på jorden blant mennesker som har Guds velbehag.»

Da de fra administrasjonen hadde forlatt dem og vendt tilbake til Valle, sa DiscoBoys til hverandre: «La oss dra til Molde for å se dette som skal hende, og som Rekdal har kunngjort oss.»

Og de skyndte seg av sted og fant skjerf og flagg, og den nye spissen som sto på banen. Da de fikk se ham, fortalte de alt som var blitt sagt dem om dette vidunderbarnet. Alle som hørte på, undret seg over det DiscoBoys fortalte. Men alle gjemte alt dette i sitt hjerte og grunnet på det. Alle supporterene gjorde seg klar til kampstart, mens de priste og lovet Kjetil Rekdal for det de hadde hørt og sett; alt var slik som det var blitt sagt dem.

Avspark 1900. Molde – Vålerenga. Det er fortsatt noen plasser igjen på bussen.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.