Husker du?

Husker du tribunen vår i gamle dager? Husker du hvor jævlig fett det var? Hvordan alle sang, ingen sutra, tifoen var perfekt og mengden bluss var akkurat passe?

Tekst: Erling Rostvåg


VIF PÅ HJERNEN? Sannsynligheten er stor for at du blir lurt.

VIF PÅ HJERNEN? Sannsynligheten er stor for at du blir lurt.

Hvis du husker dette tipper jeg hjernen din lurer deg. Den har en tendens til å glamorisere i ettertid. De fleste har hatt en kompis som alltid snakka om hvor jævlig det var i militæret mens han var der. Nå, 3 – 5 eller 10 år etter, er det ikke måte på hvor mange gode historier som kommer derfra og hvor fantastisk det var. Sånn er det på tribuna vår også.

Ting går i bølger og stemninga går opp og ned på lik linje med tifo og resultatene på banen, men alt var ikke bedre før. Ja, bortsett fra bøtesatsene til NFF, da. De var bedre før.

Husker du jubileumsmatchen i fjor? Husker du siste serierunde? Snuoperasjonen mot brann? Børst & Ball? Den lekne stemninga fra rundspillinga av S08 er det jeg husker best fra i fjor og det er ingenting som hindrer oss å skape dette igjen. Bortsett fra oss sjæl.

PÅ TRIBUNEN: Like før noen starter en sang. Alle er klare til å bidra.

PÅ TRIBUNEN: Like før noen starter en sang. Alle er klare til å bidra.

Når jeg skal mimre og glamorisere over fortida, havner jeg kjapt på bredden i 2003-2005. Det viktigste jeg husker er at når noen starta en sang, kunne man stole på at det store flertallet hang seg på. Ikke var det noe sutring heller. Det er mest sannsynligvis bare fordi jeg ikke var en folk sutra til på den tiden. Jeg tipper det var minst like mye sutring. Men akkurat når det synges, da må vi trøkke til.

Derfor gleder jeg meg til sesongen starter igjen. Jeg gleder meg til vi skal kjenne på makta bare Klanen kan ha fra en tribune og jeg håper alle bidrar til at det skjer så ofte som mulig.

SMIL: Gjør som gutta. Når disse klarer det, klarer du!

SMIL: Gjør som gutta. Når disse klarer det, klarer du!

Vi har endringer på tribunen og jeg tipper ting må sette seg litt, men det bør gå fort så lenge folk synger.

Syng høyt, syng Vålerenga. Og for guds skyld: Smil litt også.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.