Det ble stille i fjøset!

Vålerenga – Storhamar 4-0 I en god og fartsfylt semifinale sleit Vålerenga med å feste grep i to perioder. I tredjeperiode var det – for å holde seg til skøytessjargongen – to indre og vekk me`n.

Tekst: EspenB/Frodo/MortenN

Begge laga som møtte opp i dag visste hva det handla om og de gjorde sitt ytterste for å hale seieren i land. Storhamar åpna best og la ett markant trykk på Vålerenga de første minuttene. Vålerenga begynte som vanlig litt tregt, men overtok kommandoen i kampen etterhvert.  Da Mathias Trygg satt 1-0 var det helt greit.

Andre periode var like fartsfylt og god som den første. Det ble imidlertid ingen scoringer og det sto fortsatt 1-0 etter den andre perioden.

Tredje periode ga oss et skille. det var der man måtte skille mellom menn og mus. Som du veit bor mannfolka på Vålerenga så Tobias Lindstrøm og Sondre Olden økte ledelsen til 3-0 før det var spilt 8 minutter av perioden. Storhamar ga aldri opp og de jobba alt de var gode for. Det er jo sånn bønda er. Med 0.65 sekunder igjen på klokka ga Hilt Jørgensen oss 4-0. Shutout på Søberg.

Dagens VIF-gutt ble Tobias Lindstrøm.

Stemninga på Jordal var god i dag. Bønda bidro med sine grynt og Klanen viste seg fra sin beste side. Du bør seriøst bruke tida di på Jordal tirsdag 17:00. Da smeller det igjen. Er du ekstra ivrig går Vertshusbussen til Hamar søndag. Gutta trenger støtte der også.

Under følger vårt live-referat:

Tredje periode:

Kampen er over. Vålerenga vant 4-0!

19.59: 4-0! Hilt Jørgensen scorer etter at Storhamar tok ut keeper.

14.44: 5 min (pluss liten disiplinærstraff) Vålerenga. Follestad Johansen for slashing. Han blir da sendt i garderoben.

Noe som forøvrig bør sies, er at stemningen på Jordal har vært strålende i kveld! Det er mange fra Hamar på Jordal i kveld, så i begynnelsen av kampen var kampen om tribunen jevn. Etterhvert tok Klanen dog fullstendig over og har herjet på Jordal resten av kvelden.

Vålerenga rir enkelt av dette undertallet. Nå ser det lyst ut.

10.09: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for tripping.

Vi er midtveis i siste periode nå og kampen virker å være avgjort. Vålerenga har endelig fått uttelling etter å ha dominert kampen helt siden begynnelsen av første periode.

7.43: 3-0! Sondre Olden øker ledelsen for oss. Han får kølla på pucken fremfor mål, Johansen redder, men Olden setter returen opp i taket! Assist til Oppøyen og Hoel.

5.04: 2-0!! Tobias Lindstrøm knaller inn en retur etter skudd fra Sørvik. Yes!

1.39: 2 min Vålerenga. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Shampo er lynende forbanna på dommerne!

Tredje periode er i gang. Kom igjen nå, Enga!

Andre periode:

2. periode er over og stillingen er fortsatt 1-0 til Vålerenga. Denne perioden har definitivt vært Vålerengas, men vi har ikke klart å sette noen flere pucker forbi Johansen i Storhamar-buret. Det er synd, siden vi har hatt flere store sjanser som vi burde ha fått uttelling på, ikke minst et straffeslag. En annen ting som også er veldig synd er at Morten Ask er ute resten av kampen etter å ha fått to 10-minuttere. Vi savner helt opplagt ham, spesielt i overtallsspillet. Enga har uansett fått fart på skøytene i denne kampen og kommer stadig med stor fart inn i Storhamars sone. Nå gjelder det for Enga å fortsette sånn i tredje periode og ikke minst klare å sette sjansene våre i mål. Her nytter det i hvert fall ikke å slippe  seg ned! Skuddstatistikk 2. periode: 11-4.

Bonsaksen smeller pucken i stolpen med litt under 2 minutter igjen av perioden! Enga er uheldige som ikke leder mer nå.

Kjempesjanse til Lindstrøm med drøye 3 minutter igjen av perioden. Johansen får dog reddet igjen. Vi er for dårlige til å sette sjansene våre nå!

13.37: 2 min Storhamar. Saxrud Danielsen for hekting. Det var på tide!

Et par store sjanser for Vålerenga nylig. Både Olden og Juell har hatt muligheten uten å klare på få satt inn pucken.

9.15; 2 min Vålerenga. Oppøyen for hekting. Veldig svak dømming her! De er i ferd med å hjelpe Storhamar tilbake i kampen.

8.47: Mathias Trygg misser et straffeslag for Vålerenga. Svak straffe!

8.15: Lystad Jacobsen for boarding.

7.49: 2 +10 min Vålerenga. Morten Ask for takling bakfra. Siden han hadde 10 min fra før av må Ask gå rett i garderoben. Så veldig tvilsomt ut med 10 min der!

Vålerenga skaper en del i power playet, men klarer ikke å få pucken i mål. Vi klarer å opprettholde et press etter at Horhamar fikk fullt lag også, men foreløpig uten uttelling.

4.09: 2 min Storhamar. Larrivee for å hole motstanderens kølle.

0:55: 2 min+10 min Storhamar. Øksnes for takling bakfra. Martz sitter de to.

00.00: Andre periode er i gang. Kom igjen Enga!

Første periode

1. periode er over med stillingen 1-0 til Vålerenga. Enga kom veldig tregt i gang i kampen og den første halvdelen av perioden var Storhamar det beste laget. Etterhvert kom dog Enga mer med og tok over kampen. Det er derfor ikke ufortjent at vi leder kampen. Vi burde nok ha scoret minst et mål til, men også Storhamar kunne fort ha fått et mål. Det har vært en fartsfylt periode med to lag som gir jernet når de går i angrep. Vålerenga må fortsette sånn de avsluttet første periode og spille med full konsentrasjon hele veien. Storhamar ser nemlig svært tente ut for kvelden. Skuddstatistikk 1. periode: 10-9.

I undertallet kommer Jonas Oppøyen alene mot keeper Johansen, men klarer ikke å få satt pucken i mål. Kjempesjanse for Enga! Vi rir i hvert fall av undertallet.

17.03: 2 min Vålerenga. Jesper Hoel for interference. Håpløs dømming!

13.54: Morten Ask får 10 min for dårlig oppførsel etter å ha slengt litt med leppa til dommerne. Dommerjævel!

12.37: 2 min Storhamar. Øksnes for holding.

12.15: 1-0!! Brede Csiszar legger et godt skudd mot mål og Mathias Trygg får til slutt pirket pucken i mål. Assist fra Csiszar og Csisar.

Etter 9 minutter var Vål’enga endelig på en farlig visitt i Storhamars sone. Vi klarer dog bare å få skapt et par halvsjanser. Det ser likevel ut som om vi er mer på vei inn i kampen.

5 minutter spilt og Vålerenga sliter så langt. Storhamar har tidvis lagt sterkt press i Engas sone. De har ikke klart å skape noen sjanser ennå dog.

00:55 Storhamar med sin første icing.

00:00 Kampen er i gang.

Vi er klare på Jordal. Det er også dommerene Ole Stian Hansen og Tor Olav Johnsen. Bedre kjent som Hamar-Hansen og Hamar-Johnsen.

Dette er den første semifinalen i årets NM i ishockey. Vålerenga Hockey møter Storhamar Dragons, og den går til finale som først vinner fire kamper. Siden Vålerenga var best i serien, vi vant jo den som vi husker, starter Vålerenga med hjemmekamp.

Vålerenga Hockey liker ikke Storhamar Dragons. Og omvendt. Det er fordi vi er bitre fiender, og det har vi vært i mange år. Derfor er det all grunn til å tro at dette blir særdeles severdige kamper, der det blir masse fart, spenning, slossing, mål og seier til Vålerenga.