Bohembussen til Molde – nesten minutt for minutt

Bohembussen kjører til Molde og her blir det mulig å følge oss gjennom oppdateringer og bilder turen igjennom. I alle fall om teknikken står oss bi, og da helt til vi går batteritomme på mobilen. Så fæl kan verden være –  med mindre vi får lada skiten da. Heng med – og heia VIF!

Tekst og foto: EspenB


05:10 vi er tilbake i Tigerstaden.  Noen tiners søvn og så er det Vålerenga på Jordal amfi som gjelder. Vi skal knuse Storhamar og ordne finaleplassen. Takk for en fin tur. Sov godt!

04:09 Den harde kjerne holder ut og noen powernappere er igjen blant oss. Det er hyggelig.  Vi koser oss med mudikk og jeg tror pinadø vi har passert Eidsvoll. Det er stup mørkt ute, så det kan være ønsketenkning. Egentlig er jeg imponert over at det fortsatt foregår tenkning.

02:55. Lillehammer og vår venn fra Årdal forlater bussen. David Coverdale roper på kjærligheten og distriktspolitisk talsmann glimrer med sitt fravær. De to er jo gjensidige fans. Det blir voldsom aktivitet hos arbeidslagslederen til medlemservice da Forever young med Alphaville smyger seg ut av høyttalerne. Nå har han det fint.

02:20 Nesten hele bussen har slokna nå. Det har de forsåvidt fortjent. Bare vi standhaftige gamle flasset holder koken. Det minner meg om en historie. Gammeloksen og ungoksen sto på en åsrygg og betraktet kuene nede på enga. – Kom igjen da, gammer’n sa ungoksen. La oss løpe ned og bedekke en av dem. Gammeloksen løftet hodet og sa: Nei, la oss gå ned og bedekke dem alle sammen. De gamle er altså fortsatt eldst.

01:42 Vinstra. Ett godt stykke igjen der, altså. Vi spiller fortsatt Jokke. Forcen fantastisk artist.  Hadde dog ikke peiling på ball da. Skeid lissom. Minner meg forøvrig på Børst og Ball da Valentinerne hadde Skeiddrakt i ei låt. Fiffig.

01:15 Mange begynner å glippe med øya nå. Det har vært en lang dag. De notoriske DiscoBoys holder kalabalik i midtgangen. Jokke strømmer på ut av høyttalerne og alle gutta synger ekstra høyt med på Verdiløse menn. Selvsagt. Vi veit hva vi er og vi veit hvor vi kommer fra.

00:15 klokka har passert døgnet og vi er inne til foring på Dombås. Burgerne freser lystig i panna og vi sikler stille i pur forventning. Mye kvalitet på samtalene nå. Blir neppe bedre enn dette.

23:40 Tapet er offisielt glemt. Teflonhjernene gjør jobben. Full allsang til «du er den jeg vil ha Vålerenga» nå. Vakkert.  Og snart er det forhåbdsvestilt burger. Ikke spør hvor vi er. Det er mørkt ute.

23:12 Vi er så heldige at vi har med oss Supporterkoordinator Espen Knutsen på vei hjem. Han får kjørt seg. Mange mennesker har mange spørsmål. Å ja! Nå er det Club Tropicana med Wham! Tar av i forsetet nå. Må for ordens skyld nevne at vi har spellt Maiden, Rammstein, Dio og Cock Sparrer. Ikke så gæærnt og alle får.

22:07 Ferje. Igjen. Heldige igjen. Godt vi er heldige med noe.

21:45 Stemninga er berydelig lettere.  Vi har gullfiskhjerner og alt er glemt. Ubetale scener i bussen når YMCA runger. Du må være her for å ha sen fjerneste anelse om hva det handler om. Pent? Neppe. Gøy? Utvilsomt! 

21:10 vi er tilbake i bussen og fikk ikke akkurat den drømmestarten vi hadde håpa på. Vålerenga var på hæla hele veien – men nok om det, du då jo kampen sjøl. Vi er inne i furte, kjefte og smelle-kvarteret.  Når det er over skåler vi i gravøl og rister av oss tapet. Vi er Vålerenga og vi taper aldri! Oppdaterer utover kvelden og regner med å være i bedre humør etterpå.

18:10 Er på Moldepuben og treffer likesinnede som har flydd opp. Jeg skal prøve å oppdatere under kampen, men havner nok i kampmodus der ball og sang er det eneste som eksisterer. Sorry, men sånn er’e bare!

18:00 vi er ankommet Molde og billetter er i boks. Vi gleder oss til ksmp. Kom igjen Vålerenga!

16:50 Vi ankommer ferjeleiet og det gjør ferja også. Perfekt! Rnkelte sliter med om de skal stå i dokø eller svelekø ombord. Hehe! Jeg ler.

16:30 Etter et stopp som ble lenger enn planlagt ruller vi videre mot ferja.  Havet gnistrer og sola skinner.  Vi begynner å bli kampklare. Tre poeng vinker i det fjerne.

15:40 Trollveggen er passert og vi skal snart kjøre ferje. Det snakkes både varm og nedsettende pm Svele. Noen skal ha andre ikke. Ferjetur blir det uansett.

14:40 Vi kommer ikke utenom snøen. Den ligner på Oslosnøen, bare at den er hvit. Det bort faktisk folk oppi her, men vi er ikke imponert over befolkningstettheten. Ikke det minste imponert.

14:10 Alle rakk bussen gitt. Mette og fornøyde sitter dem i setene dine og promper og ler. Det skåles flittig, og det er ikke måte på hvor mye vi vinner i dag. Etter å ha spilt mye forskjellig musikk spisser vi formen med rein Vålerenga musikk. Det gledes!

13:30 Dombås og litt skikkelig foring. Vi er på toppen av turen og nå er det nedovebakke resten. Vi reiser 14:00 og de som ikke er ombord plukker vi opp på veien hjem. Hårda bud, men vi har en kamp å rekke.

13:05 Får ikke lenger lagt ut bilder av en eller annen grunn.  Der er fryktelig mye fjell og dal nå. Og jævla dårlig dekning.

12:35 Vi passerer Sjoa og vurderte et øyeblikk rafting. Så begynte vi å le. Hallo, Vålerenga speller!

12:20 Som enkelte vet er dassdøra på Bohembussen litt hard å få opp. Det medfører at ferskinger tror det er opptatt.  Fra min plass bak spaker og mikrofoner hadde jeg gleden av å se hvordan han ble mer og mer gul i øynene. Etter 10 min kommer dessverre en annen og forteller at døra sitter hardt. Gledesdreper! :-)

Da en eldre herremann skulle tre av i sittende stilling (alle sitter på den dassen, det er et fornuftig og urokkelig krav) ble det plutselig lys der inne også. Vi sparer på strømmen og tenker bærekraftig. Noe annet skulle tatt seg ut!

11:30 Takling Heads «road to nowhere» tordner ut i bussen og det er mye riktig i det – Molde liksom, ikke akkurat verdens navle. På den andre siden er vi kanskje på vei til noe stort med Vålerenga i år. En tidligere redaktør av Klanen.no var på tråden med skryt om opplegget. Det varmer, men sola inn bussvinduet er ennå varmere. Det er fint å være på tur.

11:15 vi har hatt en stopp på Lillehammer for å plukke opp en kar som har reist fra Årdal for å bli med oss oppover. Fikk pissa og røyka litt til. Stas!

10:45 Dagens første piss og røyk er unnagjort. Folket med sugebehov fikk endelig sitt. Rudshøgda var stedet, du vil slippe å se det!

10:00 vi råkjører gjennom stedet der alle har samma bestefar – Hamar.  Lokalbefolkninga brøler «Dekk sell hasj»og morer seg over at de slo selveste Vålerenga i hockey i går. Vi ler og vinker. Vi leder tross alt 3-1 i kamper.

09:35. Mjøsa er lang. Stygglang. Det hjelper ikke så veldig mye på at de bygger og bygger på E6. Er det egentlig noe poeng å gjøre veien til Oslo lettere for bønda? Antydning til surmuling da vi ikke stoppa på Espa, verdens bollehovedstad. Det lever vi lett med!

09:10 vi passerer Eidsvoll og lifflig musikk strømmer ut av høyttalerne. Praten går løst, nye bekjentskaper gjøres og jeg – jeg spiser frokost. Brødskiver med karbonade. Mjøsa dukker opp på venstresiden og vi ler litt av Hamarfolket som drikker vannet de slipper ut kloakken sin i.

20140328_090720

08:35 Vi passerer helvetespølen Lillestrøm og ønsker dem alt mulig vondt i årets sesong. Hade, hade, hade Kanari – Lillestrøm ned i første!

08:13 Vi ruller mot Molde og stemningen er upåklagelig. Kjellsen har snakka med Østlandssendingen men vi var opptatt med andre ting så resultatet veit vi ikke.

20140328_074834

07:23 Nrk Østlandssendinga kommer til Bohemen og sender live 07:50. Tune in!

06:22 Bussen går 08:00 så du kan ikke vente noen oppdateringer spesielt mye før det.

Sjøl må jeg ha i meg i hvert fall tre kopper kaffe før jeg slutter å knurre når folk ser på meg.  Det hjelper imidlertid veldig at jeg skal på tur med Klanen og Bohembussen igjen!

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.