Det Kjellsen sa om fotballpresidenten

Dagbladet.no hadde i går en sak der bl.a vår talsmann Christian Kjellsen var svært tydelig i sin karakteristikk av fotballpresidenten. Fra og med 15/1 er det grunn til å tro at de fleste tenker på Nord Koreas despot Kim Jong-un når NFFs overhode dukker opp i media. Men Dagbladet nevnte ikke alt Kjellsen sa…

Dagbladet.no siterer Kjellsen på følgende:

– Han representerer alt som er feil med moderne fotball. Hallén representerer en maktelite som er milevis fra det Klanen står for. Det lyttes ikke til klubbene og supporterne lenger. Det siste året har vært et kriseår for norsk fotball. Interessen stuper, tv-avtalen er en katastrofe og klubbene lider økonomisk etter sponsorsvikt.

De følger opp med en siktator-sammenligning:

- Jeg er ikke overrasket hvis Hallén får fortsette. Fotball er et maktspill. Det som overrasker meg er at valgkomiteen ikke har baller. Hallén har med alt bråket det siste året, mer eller mindre, bedt om å gå av. Hvis fotballtinget har baller, kaster de Hallén på dagen. Han er øverste leder for en organisasjon som ikke fungerer. Da må noen ta ansvar. Selvbildet hans er på nivå med Kim Jong-uns (Nord Koreas leder).

Fotballpresident Hallèn svarte:

– Supporterspråket har en valør som det blir litt vanskelig å delta i, men jeg tar gjerne en samtale med Christian Kjellsen eller andre i supportermiljøet om norsk fotball og hvordan vi kan utvikle oss (…..)  Jeg er veldig fornøyd med at valgkomiteen viser meg – og det arbeidet som er gjort i forbundsstyret og organisasjonen – tillit.

Til slutt fikk Kjellsen konkludere:

- Det har vært et korstog mot tradisjonell tribunekultur de siste årene. Etter at Halléns regime kom til makta er det ikke en «kjeft» på kampene. I framtida må det legges mer til rette for alle som vil se fotball. Både ivrige supportere og barnefamilier. Folk kan ikke settes i bås, der de skal sitte musestille med hendene i fanget.

- Hvem vil du ha som fotballpresident?

- Hvem som helst andre. Det må et politisk maktskifte til i NFF, sier supporterlederen.

Det dagbladet.no ikke ønsket fokus på denne gangen, legger vi til her til slutt:

- Fotballtinget bør spørre seg om norsk fotball er tjent med en president som farer med løgner til Platini på tomannshånd for å sikre sitt eget kandidatur – dissensen i valgkomiteen samt fotballens generelle omdømme etter skandalen sier vel sitt om alvorlighetsgraden i den saken.

Et betimelig spørsmål å stille. Fotballtinget arrangeres fra 7.-9.mars på Lillestrøm.

Les dagbladet.no sin sak her.

Comments are closed.