MortenNsDagbok: KHL – Vålerengas vei ut i verden

KHL er verdens nest største hockey-liga. Når de nå vurderer å innlemme Vålerenga fra Oslo i det gode selskap, er det ikke bare en stor ære. Det kan også være begynnelsen på Vålerengas neste store æra.


Vi husker alle for noen år tilbake, da Vålerenga Fotball skulle ta det store steget. Best i Norden, unike i Europa. Slik ble det ikke.

I stedet kan det nå bli Vålerenga Hockey som bringer klubben vår et langt skritt nærmere verdensherredømme. Å være med i KHL er en mulighet som går utenpå det meste man kan forestille seg. Ligaen er det råeste vi i all overskuelig fremtid kan komme i nærheten av, enn så lenge Norge ligger i skyggen av det mektige hockey-Sverige.

Muligheten møtes slik de fleste store muligheter møtes i Vålerenga-familien: Alt fra voldsom entusiasme til kraftig pessimisme og endringsvegring. Det er kanskje heller ikke rart, enn så lenge vi ikke vet helt hva dette innebærer.

Jeg mener at tiden ikke er inne for å tenke begrensninger. Nå bør Vålerenga Hockey kun se på mulighetene, og om dette er noe som kan gjennomføres.

Alle skjønner at Jordal Amfi ikke er en bra nok arena. Det er imidlertid den nye arenaen som foreløpig er på planstadiet, og enn så lenge kan vi sikkert tåle en sesong eller to i Oslo Spektrum. Det er viktig å være med når toget går, og det ser ut til at det kan vær NÅ!

GET-ligaen er i europeisk sammenheng en parentes. Dersom Vålerenga får et KHL-lag, og bare beholder et farmer-lag i GET-ligaen, endrer ikke det nevneverdig ved GET-ligaens status. Det vil fortsatt ligge prestisje i å vinne Bøtta på hjemmebane, men det er helt klart at publikumsmassene antagelig ikke vil strømme til Vålerengas GET-kamper.

Samtidig vil et Vålerenga-lag i KHL betydelig øke medieoppmerksomheten rundt norsk hockey generelt. Det kommer sporten til gode.

Vi må selvfølgelig styrke laget betydelig. Men det lar seg jo lett gjøre. Hvem vil vel ikke spelle for Vålerenga i KHL!

Økonomien i en KHL-satsing er selvfølgelig viktig å tenke på. Har vi ikke cash, kan vi ikke bli med på kjøret. Men DETTE burde det være LETT å få gode sponsorater på. Vi venter i spenning på hva som er mulig!

Alt i alt – jeg er entydig positiv til å gå dette løpet. Jeg mener Oslos Stolthet Vålerenga er klar for mer enn bare Norge. Om det er Shampo som klarer det i stedet for Martin Andresen, gjør det meg ikke akkurat mindre stolt og positiv.

Россия и весь мир – осторожно! Волеренга готова к матчам!


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.