MortenNsDagbok: God jul!

Distriktspolitisk avdeling ønsker alle en riktig god jul, og benytter anledningen til en liten kikk inn i krystallkula – for Vålerenga Fotball, Vestbredden, Vålerenga Hockey, Fokkern – og seg sjøl.


Vålerenga Fotball

Vålerenga Fotball har hatt et turbulent år. Etterskjelvet etter overgangssaken og enden på Martin Andresens prosjekt viste seg tyngre å komme over enn gleden av å være i en jubileumssesong. Både sportslig, organisatorisk og på tribunen gikk det tyngre enn tungt, og de eneste som virkelig var på plass for å gratulere jubilanten var nedrykksspøkelset og konkurstrollet.

Nå gikk det heldigvis bra til slutt.  Spillere og ansatte har gått ned i lønn, spillerstall og administrasjon slankes. Sponsorene er på vei tilbake, det samme er publikum – sesongkortsalget har gått bedre enn fryktet.

Sesongen 2014 blir sesongen det snur. Med en ung, spennende tropp kommer Kjetil Rekdal til å lede et Vålerenga-lag vi ikke kan knytte andre forventninger til enn at de overrasker. Vi er ingen gullkandidat, men vi kan om ikke annet slå nedenfra. Det er mye morsommere å være en outsider som gjør det greit, enn å være favoritten som mislykkes!

Jeg tror vi fortsatt er et par signeringer ut og inn unna å være der vi må være, men overgangsvinduet er stort og langt – og fortsatt ikke i gang. Landslagsaktuelle Ardian Gashi – det er en meget spennende tanke. Og det er sikkert andre også.

Jeg venter i spenning!

Vestbredden

Felt 103-104 på Vestbredden er allerede utsolgt, og stadig flere plasser på de tilgrensende feltene går unna. Det lover godt for at vi også kan slå tilbake fra tribunen!

Samtidig er det viktig at flere står frem og bidrar fremover, spesielt noen som er av den litt yngre sorten. De som ikke bidrar mer enn snittet har i det minste en oppgave neste år: La andre få gjøre det, og la de få vite at de gjør en bra jobb.

Klanen lever i beste velgående, og jeg er minst like stolt medlem nå som da jeg var innom på Bislett på 90-tallet, begynte å vanke på Bohemen for ti år siden, og ettervert ble med i styre og stell. Det er herlig å nyte det meningsløse i å stadig å dø for Enga, og det er fortsatt mange av oss som har det slik.

Vålerenga Hockey

Heldigvis har vi en avdeling i idrettsforeningen som makter å bedrive stabil toppidrett også!

Iskrigerne har maktet å stoppe publikumsflukten, og i løpet av de siste åra er det faktisk slik at et går flere og flere på hockey igjen! Dette til tross for at sporten får lite oppmerksomhet i media og at vi speller i en hall som er helt hinsides utdatert.

Jeg synes allikevel egentlig ikke at det er rart. Hockey har alltid hatt appell i seg, og Vålerenga Hockey spesielt:

Endringen skjedde egentlig for tre-fire år siden. Da sluttet heldigvis de aller fleste å forklare alle som kom i nærheten at alt var bedre på 80-tallet, «det var da det var gøy». Og det kan godt hende det var enda artigere på 80-tallet, men det er jo artig med hockey nå også!

Hadde jeg som kjøpmann forklart alle mine kunder at butikken var mye bedre da den sto som nybygd Jens Evensen på 80-tallet når de kom inn døra, så hadde de jo gått et annet sted.

Vi som går på hockey skylder klubben i vårt hjerte å bygge opp under denne trenden: Fortell alle dere kjenner at det er gøy å gå på hockey. For det første så er det viktig fordi det blir ENDA artigere, for det andre så er det forbanna sant.

Fokkern

Det siste tilskuddet til Vålerenga-familien er ingen ringere enn hopptalentet Fokkern. Jonas «Fokkern» Schøien Øvregård hopper for tida i FIS Cup, som er hakket under Kontinentalcupen, som igjen er hakket under World Cup.

Veien frem er lang, men med hardt arbeid er alt mulig – og intet hadde vært mer gledelig enn en Vålerenga-hopper i Holmenkollen igjen.

Lykke til!

Distriktspolitisk avdeling – meg sjøl

Etter en årrekke i klansstyret har jeg bestemt meg for at dette blir det siste. Jeg har gjort mitt ytterste for å bidra i styre og stell, nå er det andres tur til å stå frem og trekke lasset.

Jeg vil trekke fram revitaliseringa av klanen.no (derunder virket som distriktspolitisk talsmann), oppkjøpet og oppstarten av Vålerenga Vertshus og det tette samarbeidet med Vålerenga Hockey og Vålerenga Fotball som det artigste jeg har fått være med på. Jeg har hatt det mye moro, og fått mange venner!

Jeg gleder meg nå til å tre inn i de gamle grinebiteres rekker, og skal sørge for uvurderlige bidrag i den forbindelse. 

GOD JUL OG GODT NYTTÅR, KJÆRE VÅLERENGA-VENNER!


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.